spot_img
spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
17-mai-2024

Sotul secretarei de la Primãria Pochidia, ucis de albine!

- Advertisement -

ATACUL ALBINELOR

ALERGII LETALE…Pentru a doua oarã în acest an, un vasluian moare din cauza socului anafilactic fãcut de la o întepãturã de albine. Primul caz a fost în luna mai, iar în noaptea de 7/8 august, s-a petrecut a doua tragedie, în localitatea Trestiana, comuna Grivita. Un bãrbat de 49 de ani, Ionel Sava, impegat de miscare în Statia CFR Bârlad, a decedat subit, dupã ce a fost întepat de albine. Bãrbatul era în concediu si a fost sã-si ajute un cumãtru care si-a mutat stupina din localitatea Obîrseni (comuna Vinderei) în localitatea Trestiana (comuna Grivita). În jurul orelor 00:30, Ionel Sava a fost întepat de albine si a intrat în soc anafilactic. Nu s-a mai putut face nimic pentru el, desi cadrele medicale de pe ambulantã l-au resuscitat aproape o orã. Ionel Sava este sotul secretarei comunei Pochidia si au împreunã douã fete. Atât familia, cât si colegii secretarei Laura Sava, de la Primãria Pochidia, si colegii de la Statia CFR ai impegatului Ionel Sava, sunt în stare de soc, neputând sã înteleagã cum de s-a întâmplat o asemenea tragedie. Vasile Puf, vicepresedintele Asociatiei Judetene pentru Cresterea Albinelor si membru în Comitetul Director la nivel national al Asociatiei Apicultorilor din România, a precizat cã albinele nu sunt periculoase în aceastã perioadã din an, dar dacã persoana întepatã suferã de alergie la veninul de albinã, sansele de supravietuire sunt foarte scãzute dacã victima nu primeste în cel mai scurt timp tratament.

În noapotea de 7/8 august, o femeie a sunat la 112, chemând ambulanta. „La 00:36 a fost apelul la 112, din localitatea Trestiana, comuna Grivita, o femeie a precizat cã un bãrbat a fost întepat de albine în urmã cu 5 minute, este inconstient si horcãie. În mai putin de 2 minute, la orele 00:37 si câteva secunde, a plecat la Trestiana o Ambulantã tip C2 cu medic, care a ajuns în mai putin de 15 minute. La fata locului au gãsit bãrbatul inconstient, în stop cardio-respirator. S-au fãcut manevre de resuscitare peste 45 de minute, dar din pãcate nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decesul.”, a precizat Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui. La fata locului a fost prezentã si politia. „Bãrbatul de 49 de ani transporta cu o autoutilitarã 20 de stupi, din localitatea Obîrseni, comuna Vinderei, în localitatea Trestiana. A fost întepat de o albinã, a rãmas inconstient, fãrã rãspuns la manevrele de resuscitare fãcute de cadrele medicale de pe ambulantã. Bãrbatul era cunoscut cu alergie la veninul de albine. În cauzã s-a deschis un dosar penal de cercetare pentru ucidere din culpã”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vasile Puf: „Albinele nu sunt periculoase în aceastã perioadã”

Din pãcate, Ionel Sava este al doilea vasluian care moare din cauza socului anafilactic declansat din cauza întepãturii albinelor. În luna mai, un bãrbat în vârstã de 69 de ani, din localitatea Vulturesti, a fost gãsit inconstient dupã ce a fost întepat de albine în timp ce era la câmp.  Din pãcate, nu s-a mai putut face nimic nici pentru acel bãrbat atacat de albine. Cadrele medicale au declarat decesul acestuia. Alãturi de el, pe câmp, se mai afla sotia sa si o fata de 13 ani, care, la sosirea cadrelor medicale, avea pãrul plin de albine. Aceasta a primit ingrijiri medicale si a scãpat cu viatã, pentru cã nu era alergicã la veninul de albine. Am consultat un specialist în apiculturã, pe Vasile Puf, membru în Comitetul Director al Asociatiei Apicultorilor din România si vicepresedintele Asociatiei Judetene a Apicultorilor Vaslui. „Albinele nu sunt periculoase, mai ales în aceastã perioadã, de cãlduri excesive. Mai degrabã ele stau în letargie, nu ies din stupi. Victima de la Trestiana era alergicã, iar socul anafilactic declansat la o simplã întepãturã de albinã este fatal unui alergic, dacã nu primeste tratament în cel mult 10 minute. Nu putem vorbi de <<albine ucigase>>, nici vorbã! Îmi pare tare rãu sã aud de o asemenea atragedie, mai ales cã este un bãrbat în floarea vârstei. Condoleante familiei”, a spus inginerul apicultor Vasile Puf.

Zeci de mesaje în mediul online!

Victima albinelor de noaptea trecutã, Ionel Sava, este sotul secretarei comunei Pochidia si au împreunã douã fete. Atât familia cât si colegii sunt în stare de soc, neputând sã înteleagã cum de s-a putut întâmpla o asemenea tragedie. Prieteni, rude si colegi au postat pe paginile de socializare ale sotiei si ale celor douã fete, sute de mesaje de condoleante. Absolut toti spun cã sunt socati de tragica disparitie a lui Ionel Sava. „Nimeni nu vrea sã moarã. Pânã si cei care vor sã meargã în Rai nu vor sã moarã pentru a ajunge acolo. Totusi, moartea este destinatia pe care o împãrtãsim cu totii. Nimeni nu a scãpat vreodatã si acesta este modul în care trebuie sã fie pentru cã moartea este probabil cea mai bunã investitie a vietii. Este agentul care schimbã viata…Drum lin cãtre îngeri Ioane si de acolo sã ai grijã de îngerii frumosi pe care i-ai lãsat în urmã. Dumnezeu sã te ierte!”, a scris una din rudele sale. „Încã nu îmi vine sã cred cã nu mai esti printre noi! Acum avem un înger care ne pãzeste din cer… Nu o sã te uitãm niciodatã tata! Ai lasat un gol imens! Te iubim!”, a scris una din fetele sale pe pagina sa de socializare. „Suntem în stare de soc, nu putem procesa o asemenea veste despre colegul nostru, Ionel Sava! Dumnezeu sã-l odihneascã, suntem alãturi de familia îndurerartã”, au scris colegii de la Statia CFR Bârlad. „Suntem bulversati, nu ne asteptam sã se întâmple o asa tragedie în familia colegei noastre, Laura. Suntem alãturi de suferinta ei, o sã facem tot ce putem sã o ajutãm sã treacã peste aceste clipe cumplite! Suntem socati! Dumnezeu sã-l odihneascã!”, a spus primarul comunei Pochidia, Marius Ciocan. Colectivul redactiei Bârlad al cotidianului Vremea Nouã este alãturi de Laura Sava si transmit sincere condoleante întregii familii! Dumnezeu sã îl ierte!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.