spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

Poliţiştii penali scapă de justiţie

- Advertisement -

Abaterile comise de poliţişti au ajuns să fie bagatelizate şi chiar tratate cu indulgenţă, inclusiv atunci când unele dintre acestea au de a face cu latura penală. Anchetaţi şi trimişi în judecată pentru tot felul de fapte, cei mai mulţi dintre ei au scăpat cu pedepse mai mult simbolice. Asta deşi, prin natura profesiei, ei ar trebui să cunoască mai mult ca oricine toate aspectele privind actele şi consecinţele faptelor comise.

Cel mai recent caz care a pus acest aspect în discuţie a fost cel al agentului principal de poliţie Dorin Mitică Podiuc, trimis în judecată şi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi complicitate la conducere fără permis, după ce ar fi luat o şpagă de 2.000 de euro pentru a-l proteja pe un individ care conducea fără permis. Deşi faptele au fost grave, poliţistul a scăpat de închisoare.

Fapte recunoscute pentru pedepse mai mici

Dar sentinţa în cazul Podiuc (n.r. – care nu este definitivă) a consemnat una dintre cele mai mari condamnări dispusă în cazul poliţiştilor în ultimii ani. Asta pentru că, în momentul în care se văd anchetaţi penal, o bună parte dintre aceştia recunosc faptele, încearcă să semneze acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, ştiind că în astfel de cazuri limitele de pedeapsă sunt diminuate cu o treime. În aceste condiţii, sancţiunile dispuse de magistraţi sunt mai mult simbolice, în unele situaţii dispunându-se chiar amânarea aplicării pedepsei. De altfel, anul trecut, fostul şef al postului de poliţie Gorbăneşti, care a condus timp de cinci ani maşina poliţiei deşi nu avea permis, a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Anchetă după o tentativă de suicid ….https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/11/01/politistii-penali-scapa-de-justitie/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.