spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Tragedie la Dumesti: cãrutã spulberatã, minor de 16 ani, mort! (FOTO)

- Advertisement -

TRAGIC… O autoutilitarã a fãcut prãpãd pe sosea, la intrare în satul Dumesti. Un minor de 16 ani din comuna Bãcesti si-a pierdut viata în seara de vineri, 1 noiembrie, într-un grav accident rutier petrecut dinspre Todiresti. O autoutilitarã condusã de un sofer de 33 de ani, din Suceava, care mergea din directia Negresti spre Roman, a acrosat o cãrutã care circula în acelasi sens. Impactul a fost devastator, douã persoane care se aflau în cãrutã au fost rãnite grav. Este vorba despre un tânãr de 22 de ani si un minor de 16 ani, ambii din comuna Bãcesti. În ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, minorul de 16 ani a murit.

Douã ambulante apartinând ISUJ Podul Înalt Vaslui, ambulanta TIM Vaslui si ambulanta EPA Negresti au intervenit la un accident rutier produs în localitatea Dumesti. Accidentul a fost anuntat la 112 în jurul orelor 18:00, si s-a petrecut pe sensul de mers Negresti – Roman. În accident au fost implicate un autovehicul (autoutilitarã) înmatriculat în Suceava si un mijloc de transport cu tractiune animalã (o cãrutã). Ambele circulau în acelasi sens, dinspre Negresti spre Roman. Cãruta nu era echipatã corespunzãtor pentru a putea fi vizibilã noaptea. Cel mai probabil, acestia au avut lemne în zonã si se întorceau acasã. Asa se explicã lipsa cosului cãrutei, unde trebuiau sã fie semnalizãrile. În urma accidentului au rezultat douã victime, dintre care una, o persoanã de sex masculin, în vârstã de aproximativ 16 ani, se afla în stop cardio respirator. Echipajul ambulantei TIM a executat protocolul de resuscitare, dar din pãcate nu s-a mai putut face nimic, victima fiind declaratã decedatã. Cealaltã victimã avea multiple traumatisme, dar era constientã si stabila hemodinamic, fiind transportatã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui.

„Una dintre cele douã persoane rãnite în accidentul rutier produs în localitatea Dumesti, comuna Dumesti, a decedat. La sosirea echipajelor de interventie, la fata locului au fost gãsite douã victime, dintre care, una se afla în stop cardio respirator. Din pãcate, dupã executarea protocolului de resuscitare, medicul de pe ambulanta TIM Vaslui a fost nevoit sã declare decesul victimei”, a precizat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui. Soferul de pe autoutilitarã, de 33 de ani, este din Suceava si la testarea pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ.

„Din impactul cu cãruta au rezultat douã victime, una de 22 de ani si una de 16 ani, din Bãcesti. Minorul de 16 ani a decedat, desi s-au fãcut manevrele de resuscitare mai bine de 45 de minute. Cealaltã victimã, un tânãr de 22 de ani, a fost transportat la Spitalul Judetean Vaslui în stare stabilã. În cauzã se fac cercetãri într-un dosar penal pentru comiterea infractiunilor de ucidere si vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.