spot_img
spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
17-mai-2024

Klaus Iohannis: „Dacă situaţia se va înrăutăţi nu voi ezita să declar din nou stare de urgenţă”

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis a avertizat joi că încercarea stării de urgenţă nu echivalează cu finalul epidemiei. Şeful statului a spus că românii sunt eroii acestui efort naţional care a dus la limitarea răspândirii noului coronavirus, însă dacă situaţia se va înrăutăţi şi datele vor arăta un număr galopant de infectări, starea de urgenţă ar putea fi deceretată din nou.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis

  • Este ultima zi în care România se mai află în stare de urgenţă. Suntem la finalul a două luni dificile în care cei mai mulţi dintre dumnevoastră, majoritatea covârşitoare, aţi respectat cu stricteţe restricţiile instituite de autorităţi. Aţi stat în case, aţi renunţat să vă mai vedeţi familia şi prietenii. V-aţi schimbat cu totul întreaga viaţă, punând mai presus nu numai sănătatea voastră, dar şi pe a celorlaţi.
  • Printr-un efort naţional am reuşit să stopăm răspândirea rapidă a epidemiei şi să limităm semnificativ numărul de victime.
  • Dumnevoastră, dragi români, sunteţi eroii acestui efort naţional. Vă mulţumesc pentru toate sacrificiile pe care le-aţi făcut!
  • Acum, când încheiem cele două luni de stare de urgenţă şi tragem linie, putem spune cu toată certitudinea: împreună am salvat vieţi. Aşa arată o naţiune puternică şi unită! La fel de puternici şi uniţi trebuie să continuăm şi în lunile următoare.
  • Lupta cu acest virus nemilos este departe a se fi încheiat. România a acţionat rapid şi a luat primele măsuri preventive chiar înainte de a avea cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19.
  • Era obligatorie instituirea unor măsuri excepţionale dacă voiam să reducem răspândirea virusului.
  • Deşi numărul de îmbolnăviri era atunci mai mic decât în cazul multor alte state, la data de 16 martie România a intrat în stare de urgenţă, fiind printre primele ţări care au făcut un astfel de demers.
  • Faptul că a fost o decizie bună a autorităţilor o confirmă numărul redus de infectări şi de decese.
  • Fiecare viaţă pierdută a însemnat o înfrângere pentru noi în bătălia pe care am început-o în februarie şi pe care o vom continua multă vreme de acum înainte.
  • Ştim sigur că fără aceste măsuri, unele foarte dure, precum carantinarea unor localităţi, restricţionări severe de circulaţie, închiderea şcolilor, suspendarea întregii activităţi a restaurantelor, magazinelor comerciale, numărul victimelor ar fi fost mult mai mare.
  • Unde se află România la finalul stării de urgenţă. La data expirării stării de urgenţă, România înregistrează 16.247 de cazuri de îmbolnăvire, cu 245 de cazuri noi de ieri până astăzi, ceea ce arată un trend epidemiologic în uşoară scădere. …https://www.romaniatv.net/live/klaus-iohannis-face-declaratii-la-ora-18-30-la-cotroceni-in-ultima-zi-a-starii-de-urgenta_521617.html
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.