spot_img
spot_imgspot_img
11.6 C
Vaslui
17-mai-2024

Cheltuieli mai mult decât duble la Spitalul Husi, pe timpul epidemiei de coronavirus!

- Advertisement -

SOCOTELI… În perioada epidemiei cu noul coronavirus, la Spitalul Husi cheltuielile au crescut cu aproape 70 mii de lei, astfel cã, lunar, banii necesari spitalului Husi au ajuns de la 50 mii, la 120 mii de lei, lunã de lunã. Asa a informat conducerea Spitalului municipal plenul Consiliului Local Husi, cãruia i-a solicitat în ultima vreme fonduri pentru functionarea institutiei. Echipamentele de protectie împotriva virusului SARS-CoV-2, spun reprezentatii Spitalului Husi, au ridicat nivelul cheltuielilor lunare.

Consiliera PNL, Cãtãlina Popa, a vrut sã stie de ce se mai cer bani pentru Spital, în conditiile în care, anterior, s-a mai alocat o sumã importantã institutiei, scotând în evidentã cã nu s-ar regãsi în materialele de sedintã, justificarea detaliatã a cheltuielilor de la Spitalul Husi. „Noi am aprobat, la începutul anului, 850 de mii pentru bunuri si servicii. Acuma se suplimenteazã acelasi capitol bunuri si servicii cu vreo 360 de mii , dar n-ati solicitat o listã si o justificare a felului în care a fost utilizatã suma solicitatã si alocatã de cãtre bugetul local. Nici în aceastã solicitare pe care o depune spitalul acum, nu existã o justificare. Vrem sã stim si noi, dacã tot este domnul director de la Spital aici, pentru ce sunt necesare aceste sume si pe ce se duc”, a întrebat consiliera Cãtãlina Popa.

„Norocul nostru a fost altul, cã cetãtenii municipiului Husi s-au protejat”

La sedintã a fost prezent un reprezentat al Spitalului „Dimitrie Castroian”, care a explicat: „Au crescut foarte mult cheltuielile cu materialele sanitare, care nu au fost previzionate, nu s-a stiut la începutul anului. Noi cheltuiam, în general, cam 50 de mii de lei pe lunã, iar acum am ajuns la aproape 120 mii de lei pe lunã, cu tot cu aceste echipamente”, a spus reprezentantul Spitalului. „Dar banii pe care i-ati primit de la Guvern?”, a întrebat Cãtãlina Popa.

„Nu am primit niciun ban de la Guvern”, a rãspuns repede reprezentantul Spitalului. „N-ati primit?”, a insistat consiliera Popa. „Nu. Am fãcut solicitãri de 5 miliarde, dar nu s-a primit niciun ban, nici în ziua de azi. Si de asta am avut nevoie de ajutorul Consiliului Local”, a sustinut reprezentantul Spitalului. Primarul Ciupilan a vrut sã intervinã: „Referitor la cheltuielile materiale, tot cu aceastã pandemie, au trebuit niste materiale pe care nu le-a prevãzut nimeni, niciodatã. Si vã spun numai numãrul de mãsti mare, numãrul de halate impermeabile mare, combinezoane, tot asa mai departe. Cã, sã ne fie iertat, dar dacã nu le aveam, ajungeam în situatia sã cerem. Era mai bun asa?! Norocul nostru a fost altul, cã cetãtenii municipiului Husi s-au protejat”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri