spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
17-mai-2024

Peste 6 km de drumuri, marca „Viacons Rutier”, inaugurate la Muntenii de Jos

- Advertisement -

INVESTITII… Cu bani europeni, primarul comunei Muntenii de Jos, Dãnut Cretu, a reusit sã inaugureze peste 6 km de asfalt, drumuri în satul resedintã si Mînjesti. Executate, la cele mai înalte standarde, de cãtre constructorul husean Viacons Rutier, drumurile au fost finalizate dupã 5 licitatii fãrã succes. De asemenea, un tronson de drum a devenit unul de suflet pentru primarul Dãnut Cretu. „Am copilãrit în satul numit, pe vremuri, Muntenii de Râpã. Îmi aduc aminte cã toamna, mai ales dupã ploi, si unui tractor îi venea greu sã circule pe drumul acesta. Acum totul este adus la standarde europene”, spune edilul comunei. De asemenea, primarul Cretu spune cã are deja finantarea pentru alti 3 km de drumuri si proiecte pentru 17 km. Toate aceste proiecte, aduse la final, ar însemna asfaltarea a peste 90% din drumurile comunale si sãtesti.

Situatã la doi pasi de municipiul Vaslui, comuna Muntenii de Jos se dezvoltã frumos si devine, pe zi ce trece, comunã la standarde europene. Pe lângã gaze si apã curentã, comuna se poate lãuda acum si cu drumuri asfaltate, marca Viacons Rutier. Primarul Dãnut Cretu spune cã nu i-a fost usor sã acceseze fondurile necesare celor 6,2 km de asphalt, dar a reusit, într-un final, sã ducã lucrarea la bun sfârsit si ieri chiar sã taie, oficial, panglica si sã facã receptia lucrãrii. „As putea spune cã am reusit sã ducem la bun sfârsit o investitie de suflet. Este vorba de modernizarea a 6,2 km de drum cu finantare europeanã. Dupã cum se poate vedea, este o lucrare executatã la cele mai înalte standarde, zic eu. Asta datoritã constructorului care tine la etichetã si la calitate. Este un pas spre civilizatie si o treaptã pe care pãsim spre un trai decent. Sã sperãm cã vor mai veni si alte investitii mai ales cã avem deja aprobate fondurile pentru 3,2 km de asfalt, prin CNI. De asemenea, am depus proiecte pentru încã 17 km de asfalt, drumuri comunale si sãtesti si sperãm cã, într-un timp cât mai scurt, sã primim si fondurile necesare. Lucrarea receptionatã înseamnã modernizarea drumurilor si siguranta circulatiei. Au fost amenjate podete si acostamente betonate, dar si semne de circulatie. Adicã tot ce înseamnã circulatie pe drumurile publice. De asemenea, în conditiile în care vom primi finantare si pentru cei 17 km de drumuri, proiect deja depus, vom putea vorbi atunci de o modernizare de aproape 100% a drumurilor. Drumurile receptionate acum (ieri – n.r.) au însemnat o investitie de 5,4 milioane de lei. Vorbim de drumuri în Muntenii de Jos, cu un drum comunal finalizat si trei tronsoane de drumuri sãtesti. Alte douã tronsoane au fost asfaltate în satul Mînjesti. A fost legatã, inclusiv, gara din localitate de Drumul National”, spune primarul Dãnut Cretu.

Drumul comunal din Muntenii de Jos, un drum de suflet pentru edilul Dãnut Cretu

Drumul comunal din Muntenii de Jos, cel care face acum legãtura între DN24 si fosta localitate Muntenii de Râpã, devenitã, între timp, cartier al localitãtii resedintã, are o însemnãtate aparte pentru primarul Dãnut Cretu. Edilul povesteste cã a crescut si copilãrit în fosta localitate si-si îminteste cât de greu se circula în acea vreme. „Drumul acesta mã leagã sufleteste mai ales cã aici am crescut si îmi aduc aminte în ce conditii am circulat eu pe acest drum când eram copil. Nu era nici urmã de piatrã si toamna, pe timpul ploilor, si tractorului îi era greu sã circule. Acum, majoritatea oamenilor sunt multumiti de cum este executat drumul si, vã spun cu sinceritate, în fiecare searã, circul pe aici si-mi aduc aminte de copilãrie.

Viacons Rutier promite cã-si va pãstra standardele ridicate si pe viitor

„Echipa Viacons a pãstrat standardele impuse de ceva vreme si aici, la Muntenii de Jos dar si respectãm, întocmai, proiectele. Pentru acest proiect a fost o muncã de echipã la executia lucrãrii, derulatã pe 10 luni. Dorim ca toti beneficiarii nostri sã fie multumiti de ceea ce lãsãm în urmã. În acelasi timp, dorim sã multumim echipei de la Primãria Muntenii de Jos si tuturor celor care au fost implicati în derularea proiectelor. Din fericire, am avut o foarte bunã colaborare cu echipa din primãrie mai ales cã, asa cum stim cu totii, la derularea proiectelor europene vorbim de un numãr mult mai mare de documente necesare ce trebuiesc finalizate într-un timp foarte scurt. De asemenea, trebuie sã îmi felicit colegii care au dus la bun sfârsit acest proiect, în contextul unei pandemii care ne-a obligat sã schimbãm standardele de echipare a lucrãtorilor nostri”, spun si cei din conducerea societãtii Viacons Rutier.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri