spot_img
15.2 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Alin Sava, seful de promotie de nota 10 de la “Alexandra Nechita”

- Advertisement -

FELICITÃRI…Alin Sava, micul geniu de la Scoala Gimnazialã “Alexandra Nechita” Vaslui, a ajuns la finalul celor patru ani de gimnaziu, si nu oricum, ci primul pe scoalã. Este sef de promotie, însã aceastã distinctie nu reprezintã o surprizã, cãci elevul care a terminat cu media generalã 10 a impresionat în ultimii patru ani pe toatã lumea cu rezultatele deosebite de la competitiile la care a participat, cu numeroasele sale calificãri la olimpiadele nationale, astfel cã era previzibil cã va fi cel mai bun dintre cei buni. Alin este un bãiat modest, care a reusit sã îmbine perfect învãtatul cu alte hobby-uri: îi place sã se joace pe calculator, sã iasã cu prietenii , sã cãlãtoreascã si sã citeascã. Aflati mai multe despre Alin din mini-interviul care urmeazã.

Reporter: Cu ce medie ai terminat gimnaziul? Ai întâmpinat probleme la vreo disciplinã?

Alin Sava: Sunt fericit cã am terminat gimnaziul cu media generalã 10 si pot sã spun cã nu am întâmpinat probleme deosebite la nicio materie.Totusi, am avut unele pietre de încercare în drumul meu spre succes. Însã cea mai mare provocare am avut-o la limba englezs, dar cu tactul pedagogic al doamnei profesoare si cu multã muncã am reusit sã înteleg mai bine o materie de care cred cã voi avea mare nevoie în viitor.

Rep.Cursurile cãrui liceu vrei sã le urmezi (profil/specializare)?

A.S. As vrea sã continui sã merg pe calea care mi-a placut cel mai mult. Asa cã optez spre profillul care mi se pare cel mai potrivit, si anume “mate-info”. De-a lungul anilor de gimnaziu am participat la numeroase concursuri scolare, majoritatea pe profil real, la care am obtinut multe rezultate deosebite, printre care, în ultimul an, 6 calificãri la nivel national. Nu as fi reusit aceastã performantã fãrã sprijinul întregului colectiv didactic, cãruia pe aceastã cale as vrea sã îi multumesc. As vrea sã amintesc pe doamnele profesoare Lupu Zina Elena, Galan Camelia, Dayana Cruceanu, Coman Camelia. O profundã recunostintã am fatã de doamna profesor Moraru Alina care de-a lungul celor 4 ani de gimnaziu a fost întru totul alãturi de mine. Ca liceu am ales sã merg la “Emil Racovitã”, deoarece cunosc liceul, o parte din profesori si cred cã acolo m-as dezvolta pe plan intelectual mai bine.

Rep. Care este cheia succesului? Ai un motto dupã care te ghidezi?

A.S. Cheia succesului este dragostea pentru cunoastere, strânsa legãturã dintre elev si profesor si dorinta de a ajunge cât mai sus. Motto-ul dupã care îmi ghidez viata este cel olimpic „Citius, Altius, Fortius”.

Rep.Ce mesaj ai pentru colegi si profesori?

A.S. Dupã 8 ani petrecuti la Scoala „Alexandra Nechita “ mã încearcã un sentiment de melancolie, deoarece las în urmã multe amintiri frumoase, multe întâmplãri hazlii si pe profesorii care m-au îndrumat. Sper sã ne înâlnim si dupã 5, 10, 15, 20 de ani si sã rãmânem la fel de uniti, atât elevi si profesori, la fel cum am fost în acesti 8 ani de scoalã.

Ce spun profesorii

Asa cum era de asteptat, cadrele didactice care l-au îndrumat au doar cuvinte frumoase despre acest elev inteligent. “Curiozitatea, de la început, sementia si perseverenta, de mai târziu, l-au ajutat sã încerce tot mai mult, sã se depãseascã si sã lupte pentru a atinge perfectiunea. Este constient cã niciodata nu va fi liber, deoarece este atât de intelept, încât stie cã libertatea este atunci când nu mai ai nicio dorintã”, a declarat Alina Moraru, director adjunct al unitãtii de învãtãmânt. De asemenea, prof. Elena Lupu ne-a spus câteva cuvinte. “S-a apropiat de matematicã, în primul rând, cu sufletul care i-a îmbrãcat mintea sclipitoare. Trebuie sã recunoastem cã Alin este un copil sensibil care priveste totul, simte, întelege si de multe ori se exprimã doar prin expresivitatea privirii care parcã este acoperitã de lacrimi. Încã de mic, îi plãcea sã citeascã, fiind fascinat de cãrtile obligatorii sau alese la întâmplare. Si totusi citea foarte mult, dar nu reusea sã-si prezinte cãrtile niciodatã în cadrul orelor de lecturã. Mai târziu a prins curaj, întelegând, probabil, cã este foarte bine sã privesti matematica si cu ochii literaturii si chiar ai teatrului pe care l-a descoperit ulterior. Lingvistica cred cã a abordat-o prin prisma matematicii. Traducerea unor texte din limbi necunoscute, doar pe baza analogiilor care reies doar din informatiile oferite de cerintã, a fost pentru el o adevãratã provocare”, a declarat prof. Elena Lupu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.