spot_img
15.2 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Proiect european de succes la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad

- Advertisement -

SI PRESCOLARII AU INTRAT ÎN EUROPA Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad desfãsoarã în calitate de partener, în perioada 01.09.2015 – 31.08.2017, proiectul „Inclusive Preschool for Kid – Visual, Auditory and Kinesthetic Learners” (VAK4Kids),  finantat de Uniunea Europeanã prin Programul Erasmus +, Actiunea cheie 2 – Parteneriate strategice în domeniul educatiei/Parteneriate între scoli.

Institutiile partenere sunt Gaziosmanpasa Anaokulu, Yalova, Turcia, Valga lasteaed Paasuke, Valga, Estonia, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, Bârlad, România, si Development Centre 4 Family, Riga, Letonia, acesta din urmã fiind si coordonatorul proiectului. Scopul proiectului este de a promova diferentele individuale în învãtare la copiii prescolari prin furnizarea unei metodologii complexe bazatã pe modelul VAK (vizual, auditiv, kinestezic), amplificând posibilitãtile de socializare si adaptare a prescolarilor.

La nivelul parteneriatului au fost prevãzute douã întâlniri transnationale, desfãsurate la începutul fiecãrui an de proiect pentru a planifica si organiza activitãtile din planul de actiuni. Prima întâlnire transnationalã a avut loc la Development Centru 4 Family, Riga, Letonia, în perioada 17 – 19 noiembrie 2015, la care au participat câte doi membri din fiecare echipã de proiect, unde s-au stabilit toate aspectele privind derularea proiectului. A doua întâlnire transnationalã, s-a desfãsurat tot în Letonia, Riga, la sediul coordonatorului Development Centru 4 Family, în perioada 16 – 19 noiembrie 2016. Întâlnirea a vizat analiza stadiului de realizare a produselor intelectuale si activitãtilor pentru primul an si organizarea activitãtilor pentru cel de-al doilea an.

În cadrul proiectului au fost prevãzute douã activitãti de învãtare pe termen scurt în vederea îmbunãtãtirii competentelor partenerilor în domeniul abordat. Prima activitate de învãtare pe termen scurt s-a desfãsurat în România, la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, Bârlad, în perioada 07 – 11 martie 2016, cu tema „Metode didactice inovative în învãtãmântul prescolar”, iar a doua activitate de învãtare pe termen scurt s-a desfãsurat în Estonia, Valga, la Lasteaed Pääsuke, în perioada 13 – 17 februarie 2017, abordând tematica „Implicarea pãrintilor – element care asigurã succesul relatiei dintre abordarea curricularã si abilitãtile copilului”.

La nivelul parteneriatului, în al doilea an de proiect, se desfãsoarã evenimente de multiplicare în fiecare tarã partenerã, pentru a disemina în cadrul comunitãtii educationale produsele intelectuale realizate pe parcursul primului an de proiect. Astfel, evenimentul de multiplicare din România este organizat în scopul valorificãrii si împãrtãsirii produselor intelectuale, a informatiilor si experientelor realizate/dobândite în cadrul acestui proiect la nivelul specialistilor în pedagogie prescolarã.

Aceastã activitate de tip masterclass se organizeazã pe durata a douã zile (1 – 2 aprilie 2017) si se axeazã pe prezentarea setului de instrumente bazate pe conceptul VAK pentru predarea stiintelor naturii la prescolari. Se va urmãri detalierea modului în care setul de instrumente va putea fi utilizat în mod eficient în activitatea pedagogicã, beneficiile si rezultatele asteptate în urma acestui proces, precum si modul în care pot fi multiplicate metodele de predare (si apoi transferate cãtre alte discipline). De asemenea, în cadrul atelierelor de lucru, cei 30 de participanti (educatoare si profesori metodisti/îndrumãtori de practicã pedagogicã) vor fi implicati în situatii practice în care vor utiliza setul de instrumente si vor elabora recomandãri metodologice.

(Material realizat cu sprijinul managerului de proiect, Daniela Marinescu, din cadrul Liceului Pedagogic “Ioan Popescu” din Bârlad)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.