|

Proiectie de Galã la Cityplex: regizorul si actorii filmului “Coborâm la prima” vin la Vaslui

INVITATIE… Aviz vasluienilor cinefili. Vineri, 7 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc, la Cityplex Vaslui, Proiectia de Galã a unui nou film românesc – “Coborâm la prima”. Va fi prezent Tedy Necula, regizorul peliculei, precum si câtiva dintre actorii care au jucat în film. La finalul proiectiei, acestia vor sta de vorbã cu vasluienii, vor povesti amãnunte din culise si vor rãspunde la întrebãri

„Coborâm la prima” este un film independent, produs si regizat de Tedy Necula, imaginea fiind semnatã de Alexandru Timosca, iar scenariul îi apartine Alexandrei Axinte. Pelicula spune povestea cãlãtorilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi dupã incendiul de la Colectiv. Nevoiti sã petreacã împreunã câteva ore pentru cã metroul se opreste între statii, cãlãtorii încep sã se descopere, sã înlãture judecãtile si prejudecãtile pe care le au fatã de cei cu care, din întâmplare, sunt colegi de cãlãtorie. ”Este o poveste inspirationalã pe care o trãim în fiecare zi. Suntem în metrou asa cum suntem si în lume, unii lângã altii. Nu este un film despre Colectiv, dar viata nu poate nega evenimentul. Sunt povesti paralele din vietile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificatie specialã pentru unii. Oamenii au nevoie de inspiratie si povesti pozitive. Coborâm La Prima aratã spiritul nostru românesc, bucuria de a împãrtãsi cu ceilalti, dupã ce avem curajul sã ne deschidem”, spune regizorul Tedy Necula.

Trofeul IPIFF 2018 pentru filmul “Coborâm la prima”

“Filmul a fost o provocare rarã. Am început acest proiect cu Tedy în urmã cu cîtiva ani si l-am lãsat la dospit, fiind amândoi convinsi cã se poate mai mult. Anul trecut, am reluat cãlãtoria si dupã câteva luni intense de lucru, am reusit sã-l aducem unde doream. Nu e usor sã spui o poveste a cãrei actiune se desfãsoara în acelasi spatiu, în timp real, cu personaje diverse, a cãror destine se intersecteazã pentru prima datã. Dar aici e mãiestria în storytelling. Si tot aici e si bucuria când actorii vin si-ti spun cã de abia asteaptã sã filmeze”, povesteste  Alexandra Axinte, scenarista filmului. Tedy Necula a reusit sã adune în distributia acestui film unii dintre cei mai îndrãgiti actori români: Constantin Cotimanis, Adrian Pãduraru, Teodora Mares, Victoria Cocias, Constantin Drãgãnescu, Emilian Oprea, Ela Ionescu, Dan Murzea, Tudorel Filimon, Gavril Pãtru, Tomas Otto Ghela, Cezar Grumãzescu, Francesca Leonte, Andrei Eftene, Dana Porlogeu, Iulia Dumitru si Sonia Teodoriu. Filmul a cîstigat de curând, printre numeroase alte premii, Trofeul IPIFF 2018 si Premiul UPFAR- ARGOA pentru cel mai bun debut în filmul de lung metraj indie de fictiune.