spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
14-mai-2024

Anca Burghelea, drumul de la manechin la femeie antreprenor în lumea utilajelor grele

- Advertisement -

CURAJOASĂ… Anca Burghelea are 35 ani, este vasluiancă și are succes într-o lume a bărbaților. A trecut de la modeling în București, la contabilitate, iar mai apoi la vânzarea de utilaje grele și piese pentru acestea. Totul a început la îndemnul tatălui său, mecanic de meserie, care făcea service de utilaje. “În luna februarie 2015 am înființat CA Terraparts, nu înțelegeam multe lucruri, dar îmi plăcea. Mă duceam în hală, vedeam utilajele, punțile, cutiile de transmisie, încercam să înțeleg mecanismele de lucru de la un grup la un diferențial și, ușor-ușor, am început să le înțeleg. Tata fost marele meu noroc, nu doar pentru că făcea service de utilaje, ci și pentru că a fost alături de mine. Cred că, în sufletul meu, îmi doream să-i demonstrez că sunt capabilă să fac ceea ce el mă îndemna. Doi ani de zile m-a coordonat pe caiet, trecea cu pixul AWB-ul, suma, cont colector, ramburs”, a povestit Anca. A urmat un drum dificil, presărat cu multe temeri și provocări, însă nu s-a dat în lături de la nimic. “Mă ocupam de recepție, etichetare, ambalare comunicare cu clienții, facturare, AWB-uri, colete, făceam totul cap-coadă, eram într-un flux continuu de muncă”, își amintește Anca. Cu banii rămași de la nuntă, a plecat cu soțul ei după marfă, adică după utilaje și piese: “nu a fost o lună de miere romantică, în vreo țară exotică, ci o lună de miere la dubă, cu peripeții, pentru că s-a încins ambreiajul, am pus benzină în loc de motorină, și am ațipit la volan. Dar ne-am întors cu bine acasă și, ușor-ușor, ne-au crescut stocurile”. Astăzi, Anca este mamă, soție și un antreprenor de succes în lumea utilajelor grele.

Pasionată de modă încă de mică, Anca Burghelea și-a dorit să devină model: “De când aveam câțiva ani, am simțit atracția către fashion. În Vaslui am participat la diferite concursuri, și de modă, și de dansuri. Îmi plăcea lumea aceasta a fashion-ului, motiv pentru care mi-am dorit să studiez la București. Consideram că, fiind în capitală, voi putea să mă dezvolt în această direcție. Am urmat Facultate de Științe Economice, profilul Finanțe-Bănci. Am început ca hostess la diferite evenimente, iar apoi am început să particip la concursuri – Top Model România, Miss România și să prezint pentru designeri precum Romanița Iovan și Mihai Albu. Șapte ani am locuit în București, au fost șapte ani de diversitate, pentru că în timpul acesta am lucrat și în contabilitate primară. M-am întors în Vaslui la îndemnul tatălui meu, care a crezut în potențialul meu. Mereu îmi spunea <vino înapoi, fă mai departe ceea ce fac și eu>. El este mecanic de meserie, făcea service de utilaje și cunoștea foarte bine acest domeniu. În luna februarie 2015 am înființat CA Terraparts și am început să învăț și eu piesele utilajelor. Mă duceam în hală, vedeam utilajele, punțile, cutiile de transmisie, încercam să înțeleg mecanismele de lucru de la un grup la un diferențial și, ușor-ușor, am început să le înțeleg”, a povestit Anca.

“Primul depozit a fost în Vaslui, la tatăl meu în curte”

Drumul n-a fost unul lin, ci dimpotrivă, cu multe neliniști și temeri. “Am avut foarte mult de muncă cu mine însămi, recunosc lucrul acesta. A fost o trecere bruscă de la zona de fashion, la contabilitate, iar apoi la o zonă de convertizoare, pompe de marș, cruci cardanice, eclise sau tripode… Când mă suna un client și îmi spunea <bună ziua, vreau și eu o coroană volantă>, îi răspundeam <sigur, sigur. Revin imediat la dumneavoastră>. Închideam apelul și mă duceam la tata: <coroană volantă, ce e aia?>. El a fost marele meu noroc, nu doar pentru că făcea service de utilaje, ci și pentru că a fost alături de mine. Îmi aduc aminte că mă uitam în atelier și mă întrebam <ce sunt astea, sincroane, discuri?>. Nu înțelegeam, dar îmi plăcea foarte mult. Cred că, în sufletul meu, îmi doream să-i demonstrez că sunt capabilă să fac ceea ce el mă îndemna. Doi ani de zile m-a coordonat pe caiet, trecea cu pixul AWB-ul, suma, cont colector, ramburs. Primul depozit a fost în Vaslui, la tatăl meu în curte. Era un mic depozit de 30 mp, iar astăzi am ajuns la un depozit de 400 mp. M-a ajutat foarte mult și soțul meu, cu banii rămași de la nuntă am mers după marfă. Deci, nu a fost o lună de miere romantică, în vreo țară exotică, ci o lună de miere la dubă, cu peripeții, pentru că s-a încins ambreiajul, am pus benzină în loc de motorină, am ațipit și la volan. Dar ne-am întors cu bine acasă și, ușor-ușor, ne-au crescut stocurile”, și-a amintit Anca.

“Tatăl meu îmi spunea <ai grijă, o să te fure>“

SFATURI…Pentru că se ocupa sigură de firmă, Anca și-a dat seama că, dacă vrea să meargă la un alt nivel, trebuie să investească în ea. “Obișnuiesc să mă trezesc dimineața foarte de vreme. Într-o dimineață, eram la bucătărie și îmi adresam întrebări: <oare cât o să mai continui așa?>. Mă ocupam de recepție, etichetare, ambalare comunicare cu clienții, facturare, AWB-uri, colete, făceam totul cap-coadă, eram într-un flux continuu de muncă. Mi-am dat seama că știu totul pe de rost, știu cum să fac toate acestea, dar nu știu cum ar putea să le facă altcineva pe mine, mi-am dat seama că trebuie să investesc în mine, ca să pot duce compania la un alt nivel. Țin minte că m-am uitat la un podcast cu Raluca de la trupa Bambi, care povestea cum și-a început ea afacerea cu 500 euro. Nu știu dacă m-am legat cumva de exemplul ei, dar îmi amintesc ca povestea ei a stârnit ceva în mine. Am zis că o să angajez pe cineva, chiar dacă nu știam să recrutez, nu știam cum trebuie să intervievezi pe cineva, nu făcusem lucrul acesta niciodată. Tatăl meu îmi spunea <ai grijă, o să te fure>. Un an de zile mi-a luat să mă hotărâsc și, până la urmă, am angajat o persoană”, a povestit tânăra antreprenor.

CA Terraparts, locul 2 în Top profit România în județul Vaslui în 2019

REZULTATE… Astfel, Anca a reușit să meargă la cursuri și să învețe să relaționeze cu clienții, să le identifice și, totodată, să le înțeleagă nevoile. În câțiva ani, firma deschisă de aceasta a început să performeze. “Suntem o companie specializată în furnizarea de piese de schimb pentru echipamente industriale de construcții – buldozere, exavatoare, cilindri compactori, tot ce ține de terasamente. Furnizăm piese de schimb către clienții din întreaga țară și nu numai. Avem soluții complete, adică pachetul potrivit pentru diagnoză, identificare defecțiunii și livrarea pieselor. Am fost locul 1 în 2018 ca și cifră de afaceri în județul Vaslui, loc 2 în Top profit România în județul Vaslui în 2019 și în 2020 am primit Trofeul rentabilitate pe cod CAEN 4532 în județul Vaslui”, a povestit Anca.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.