24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Bãrbat spânzurat, dupã ce copiii flãmânzi i-au cerut de mâncare, iar în casã nu erau decât cartofi cruzi!

TRAGEDIE… Cinci copii si mama lor din satul Stroiesti, comuna Tãtãrãni, au rãmas fãrã niciun sprijin, dupã ce tatãl s-a spânzurat într-un grajd, zilele trecute. Bietul om, care era vãcar în sat, vãzuse cã în acea zi nu mai aveau decât niste cartofi, dar nici mãcar o picãturã de ulei, cu care mama sã facã ceva de mâncare. Niciun colt de pâine nu mai era, iar cei mici tot spuneau cã „ne e foame, ne e foame”. Înfrânt de neputintã si crezând cã, oricât trudeste, nu îsi va putea hrãni familia, bãrbatul s-a prefãcut cã pleacã cu vacile, dar s-a dus în grajd si si-a pus gâtul în streang. Gestul necugetat al bãrbatului i-a lovit si mai mult pe cei cinci copii si pe mama lor, cãci de acum înainte, nici mãcar putinul pe care el îl câstiga nu îl vor mai avea. O vecinã a cerut ajutorul public, vãzându-i pe copii si pe mamã, chiar în ziua înmormântãrii, amãrâti si tot flãmânzi.

În timp ce unii fac risipã de mâncare, pentru altii un colt de pâine sau o picãturã de ulei pot pretui cât viata însãsi! S-a adeverit acest lucru dureros la Stroiesti, unde, un bãrbat în vârstã de 33 de ani, s-a omorât, spun apropiatii, dupã ce si-a vãzut copiii flãmânzi, iar în casã nu erau decât câtiva cartofi si niciun pic de ulei. Muncea la vaci, dar nu reusea nici mãcar sã asigure strictul necesar, în cocioaba care si ea abia stãtea sã nu se prãbuseascã. În ultima lui zi de viatã, bãrbatul a spus cã pleacã cu vacile, dupã ce vãzuse cã cei mici tot cereau mâncare, iar mama nu avea cu ce prãji cartofii. Nici pâine nu mai aveau. Situatia l-a tulburat atât de tare pe bãrbat încât, prefãcându-se cã porneste la lucru, a mers într-un grajd din curte si s-a spânzurat. Trupul neînsufetit a fost gãsit de unul dintre copii, în vârstã de 8 ani, iar imaginea s-ar putea sã îl marcheze pe viatã, dacã nu va avea parte de consiliere psihologicã.

Flãmânzi si singuri, asteaptã cuminti ajutorul oamenilor cu inimã bunã!

O vecinã care le stie povestea nu a mai rãbdat sã îi vadã flãmânzi si a fãcut un apel public, iar câtiva oameni au trimis deja la Stroiesti hãinute, niste mâncare si dulciuri. „Detergent si sãpun as vrea, ca sã spãl copiii”, spune cu lacrimi în ochi, Roxana Vasilache, mama celor cinci prunci, cu vârste între 11 luni si 12 ani. Îi place curãtenia, iar pentru asta cei din jur o apreciazã. Copilul care nu a împlinit încã un an, mai spune femeia, ar avea nevoie de lapte praf, dar si de scutece. Cel mai important ajutor însã, care pare si cel mai greu de obtinut, este cel legat de casa dãrãpãnatã în care stau. Tiglele sunt sparte, grinzile putrezite si, în genere, locuinta mai are putin si se dãrâmã. „Sunt cinci copii si o mamã, care au nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet, pentru cã mai mare pomanã nu poate fi decât sã hrãnesti si sã îmbraci niste copii necãjiti”, spun vecinii.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here