Candidat la parlamentul Scoției prezintă scuze, după ce a scris pe Twitter că cerșetorii români sunt „toți grași ca niște porci îndopați”

Un fost boxer și actual candidat separatist în alegerile pentru parlamentul Scoției a fost nevoit să ceară scuze public, după ce, în urmă cu un an, a insultat cerșetorii români într-un mesaj postat pe Twitter, potrivit The Herald, citată de Digi24.

Alex Arthur, în vârstă de 42 de ani, care candidează pe lista formațiunii Partid Alba, înființată recent de fostul șef al executivului scoțian Alex Salmond, a primit mai multe critici și fost acuzat de rasism pe rețelele sociale, după ce i-a luat în derâdere pe românii fără adăpost care trăiesc în Scoția. Iată ce a scris Arthur în ianuarie 2020 pe Twitter: „Cerșetorilor români din Edinburgh nu le este foame!! Tocmai am trecut pe lângă ei cu mașina, sunt gata să se instaleze pe locurile de cerșit și TOȚI sunt grași ca niște porci mari, îndopați și suculenți!”. Fostul campion mondial WBO la categoria super-pană în 2008 a fost confruntat de presă cu privire la aceste afirmații. Într-o declarație susținută marți, Alex Arthur a cerut scuze pentru insultele aduse, apoi a spus că afirmațiile sale au fost interpretat greșit: „Orice comentarii despre cerșetori care acum par inadecvate sunt interpretate greșit, dar aceasta este vina mea pentru formulare”, a spus el, adăugând că, de fapt, are „prieteni români”. Numărul românilor din Scoția este estimat de Oficiul Național de Statistică la circa 10.000, la o populație de aproape 5,5 milioane.
Citeşte întreaga ştire: Candidat la parlamentul Scoției prezintă scuze, după ce a scris pe Twitter că cerșetorii români sunt „toți grași ca niște porci îndopați”

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ