spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
Vaslui
11-mai-2024

Contestații cu noroc pentru trei candidați. Salt de aprope 3 puncte pentru directorul Școlii din Băcești!

- Advertisement -
DREPTATE… Un candidat care a susținut examenul pentru postul de director la Școala Gimnazială “Teodor Juncu” Băcești a obținut, după contestații, o notă mai mare cu 2,80 puncte. Nota i-a fost mărită de la 4,60 la 7,40.

NOROC… Contestațiile au fost de bun augur pentru trei candidați la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct. Aceștia au obținut note de trecere, însă doar pentru doi dintre ei au contat cu adevărat. Pentru cel de la Băcești, spre exemplu, saltul a fost colosal. A picat examenul la proba de interviu, însă, după contestații, a obținut un punctaj suficient de mare cât să promoveze concursul: nota i-a fost mărită de la 4,60 la 7,40, membrii comisiei de contestație oferindu-i cu 2,80 puncte mai mult decât cei din comisia de evaluare. Un alt caz în care contestația a jucat un rol decisiv este la Palatul Copiilor. Profesoara Mihaela Popa a obținut inițial nota 6,80 la interviu, mai puțin decât contracandidatul său, Elvis Chiperi (7,80), însă după contestații, nota i-a fost mărită la 7,40. Pentru că aceasta avea un punctaj mai bun la proba scrisă (nota 8,20), a reușit să câștige postul de director la o diferență de doar 10 sutimi. Al treilea caz de contestație soluționat în favoarea candidatului este al fostei viceprimărițe de la Perieni, învățătoarea Alina Chiper. Aceasta picase și ultimul interviu din cele cinci la care se înscrisese, dar după contestații nota i-a fost mărită de la 6,80 la 7 (n.r. 7 nota minimă de promovare). Nu a contat deloc, pentru că postul fusese adjudecat de unul dintre contracandidații săi, care a reușit să obțină media 9,10.

Interviurile s-au desfășurat în perioada 15 noiembrie-8 decembrie, au avut o durată de 60 de minute pentru fiecare candidat și au fost supravegheate audio-video. Proba a fost structurată în trei etape: etapa I – pentru susținerea prezentării candidatului și a strategiei de dezvoltare a unității de învățământ – maximum 25 minute; etapa a II-a – pentru pregătirea și prezentarea modalității de rezolvare a situației-problemă – maximum 20 minute; etapa a III-a – pentru rezolvarea sarcinii de lucru repartizată pentru evaluarea competențelor digitale – maximum 15 minute. După susținerea probei de interviu, membrii comisiei de evaluare au completat borderourile de notare individuală și cel centralizator (n.r. tabel cu notele acordate de membrii comisiei și motivația acordării punctajului).

Un reprezentant al Ministerului Educației, prezent la Vaslui. A făcut parte din comisia de interviu

În Vaslui, șapte candidați nemulțumiți de notele obținute la interviu au depus contestații. Acestea nu au fost rezolvate în Vaslui, ci într-un alt județ, în baza înregistrărilor audio-video de la interviurile susținute de candidați. “Din cele șapte contestații, trei au primit note de promovare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Potrivit unor surse, un reprezentant al Ministerului Educației a venit la Vaslui pentru a analiza modul de desfășurare a concursului pentru directori. “Da, a venit reprezentant de la Ministerul Educației, care a monitorizat desfășurarea concursului și a făcut parte din comisia de interviu. Nu ne-a prezentat niciun raport despre concurs”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Învățătoarea Alina Chiper a obținut, după contestații, o notă de trecere

Alina Chiper

Viceprimărița care s-a înscris la concurs pentru cinci posturi de director a primit în cele din urmă, după contestații, o notă de trecere. Este vorba de învățătoarea Alina Chiper, care a obținut la interviul pentru postul de director la Școala Gimnazială din Perieni nota 6,80. După contestații, nota i-a fost mărită la 7, însă acest lucru nu a ajutat-o deloc, pentru că un alt candidat a reușit să obțină media 9,10. La un interviu nu s-a mai prezentat, iar la celelalte pe care le-a susținut a obținut notele 4,80 și 4,60. Învățătoarea Alina Chiper se consideră nedreptățită și crede că la mijloc este o “uneltire politică”: “Nu prea m-am apropiat de reușită, pentru că nu este nota care o meritam. După ce se dau rezultatele, dacă nu se rezolvă, voi apela probabil și la instanță, pentru că nu ți se poate leza demnitatea și personalitatea așa, public, pentru că așa vrea partidul. Nu se poate așa ceva. Nedreptatea care mi s-a făcut mie a fost uneltită, începând din instituția unde lucrez, adică Școala din Perieni și mergând până la Inspectoratul Școlar, PNL și până unde se întinde uneltirea asta, mi se pare nedreaptă și nefirească”, explica, în urmă cu două săptămâni, învățătoarea Alina Chiper.

Școli fără directori. Un nou concurs urmează să fie programat

În urma concursului, mai multe unități de învățământ au rămas fără directori. În Todirești, singurul candidat care a trecut de proba scrisă a picat la interviu cu nota 6,20 (n.r. nota minimă de promovare este 7). Același lucru s-a întâmplat și la Școala Gimnazială “Constantin Rotaru” din satul Târzii, unde singurul candidat a picat cu nota 4,80 la interviu. La Școlile “Constantin Motaș“ din Vaslui, precum și la cele din Ferești și Oșești, candidații nu s-au mai prezentat la examen. Pentru toți aceștia, precum și pentru cei care nu s-a înscris la concurs va mai exista o șansă: un nou concurs urmează să fie programat de Ministerul Educației.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.