spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Deputatul PSD din județul vecin, Marius Ostaficiuc, mesaj fulminant de Ziua Națională. De astfel de politicieni sinceri și curajoși are nevoie și Vasluiul

- Advertisement -
Marius Ostaficiuc, deputat PSD de Iași

ADEVĂRURI… De Ziua Națională, Marius Ostaficiuc, deputat PSD de Iași, ai cărui părinți sunt din comuna vasluiană Puiești,  are un mesaj fulminant, de o sinceritate debordantă și aproape violent de autocritic. Acesta spune  că nu avem clasa politică pe care românii cred că ar merita-o”, deși face și el parte din această “tagmă”. Redacția “Vremea Nouă” a decis publicarea mesajului, chiar dacă acesta aparține unui politician din județul vecin, tocmai pentru adevărurile pe care acesta le spune verde-n față, despre naționalismul fals pe care noi cu toții îl afișăm, despre înclinația spre bășcălie pe care o avem când hacem haz de necaz, dar și despre plăcerea noastră, a românilor, de a ne alinta în diminutive, boală care în final ne-a obișnuit să ne mulțumim cu …”puțintel”. Concluzia este destul de dură, făcându-l pe deputatul Ostaficiuc să se întrebe “dacă ne mai iubim sau nu,cu adevărat țara, dacă mai e a noastră sau am vândut-o deja pe un preț pe care îl vor afla copiii noștri și copiii copiilor noștri”. Pe final, acesta mai vorbește și despre “relația noastră ciudată cu Divinitatea”, explicând că “suntem experți în sărutat icoane și scuipat fețe bisericești”. Citiți mai jos mesajul integral al acestuia, titrat sec: “Cu ocazia Zilei Naționale a României, deputatul Marius Ostaficiuc a transmis un mesaj care să exprime realitatea zilelor noastre”

Deputatul Marius Ostaficiuc își începe mesajul de Ziua Națională a României, intitulându-l “Gânduri despre noi…”: Poate nu suntem cel mai fericit dintre popoarele lumii, poate ne lipsesc mai multe decât le lipsesc altora, poate am fi putut să ajungem mai departe decât suntem astăzi. Suntem ceva mai puțin decât perfecți, avem metehnele noastre naționale, nu ne merg întotdeauna toate ca unse, ba chiar uneori ne merg atât de prost, încât lăsăm totul baltă și plecăm unde vedem cu ochii prin lumea largă. Nu avem clasa politică pe care românii cred că ar merita-o. O spun chiar eu, fără ipocrizie, unul din membrii acestei clase politice. N-am avut și poate încă nu avem liderii ideali, acei clar-văzători ai istoriei care să ne îndrume pașii spre zări mai luminoase. Preferăm să ne certăm mai degrabă decât să punem umărul împreună pentru a împinge lucrurile spre mai bine. Ne lăsăm prea des atrași în conflicte minore, în care ne cheltuim inutil energiile pe care, poate, le-am putea folosi în scopuri mai nobile. Suntem mai degrabă pesimiști decât optimiști, punem prea des răul înainte, la fel ca și căruța în fața boilor. După care ne mirăm că treaba nu merge. Mai degrabă cădem pe gânduri, asemenea ciobănașului mioritic, decât să acționăm, mai degrabă ne resemnăm, decât să ne revoltăm, iar când ne revoltăm, ne trece repede și ne dăm seama că n-am rezolvat mare lucru cu revolta noastră. Uităm ceea ce e important și ne încărcăm memoria cu mărunțișuri. Uneori, din cauza bunelor noastre intenții și a unei naivități structurale pe care ne-o purtăm ca pe o cruce prin istorie, suntem prea ușor manipulabili, prea ușor de dus de nas. Iar când ne prindem, e prea târziu. Și după aia iarăși uităm și iarăși o luăm de la capăt. Nu știm sigur dacă ne mai iubim sau nu, cu adevărat, țara, dacă mai e a noastră sau am vândut-o deja pe un preț pe care îl vor afla copiii noștri și copiii copiilor noștri”.

“Naționalismul nostru nu e chiar unul de fiecare zi, ci mai degrabă declanșat în momente festive”

Pe același ton autocritic, deputatul PSD dezvoltă în mesajul său de Ziua Națională tema naționalismului și înfierează “naționaliștii de serviciu” cu “gura mare și destin mic”: «Nu știm dacă nu cumva am fost deja înghițiți de nisipurile mișcătoare ale globalismului sau ale unei  europenități pe care o înțelegem și nu prea, o acceptăm și nu prea. Naționalismul nostru nu e chiar unul de fiecare zi, ci mai degrabă declanșat în momente festive, în sunete de fanfară și pas de defilare. Naționalismul nostru nu e ceva foarte clar, uneori îl simțim ca pe o haină pusă direct pe piele, alteori e asemenea unui cuvânt dintr-o limbă de demult pe care nu mai știm s-o vorbim. Naționalismul nostru, confiscat de-a lungul timpului de naționaliști de serviciu cu gură mare și destin mic, este cam ca spațiul mioritic descris de Blaga pe formula deal-vale, deal-vale, deal-vale. Avem umor, nu mereu de mare rafinament, dar avem… O înclinație spre bășcălie, spre haz de necaz, dar și spre auto-ironie. Îl simțim mai apropiat pe Caragiale decât pe Eminescu, poetul nostru național pe care îl pomenim des și îl înțelegem rar. Ne lăudăm frecvent cu Brâncuși, dar nu ne-am asumat tentația spre infinit a artei lui. Ne plac „călduțul” și „molicelul”, iubim diminutivele și, în general, ne mulțumim cu „puțintelul”. Mai ales dacă suntem luați cu „binișorul”. Jocurile la miză mică sunt specialitatea noastră. Deși, din când în când, unii compatrioți exersează și arta tunului…».

Să spui adevărul nu e un act de curaj, ci o virtutute. Deputatul Marius Ostaficiuc spune în mesajul său de Ziua Națională lucrurilor pe nume

«Avem o relație ciudată cu Divinitatea. În calendare avem sfinți-voievozi “cărora le-au plăcut cu asupra de măsură femeia, vinul de Cotnar’, sângele dușmanilor” (n.r. din scrisul vremii). Suntem experți în sărutat icoane și scuipat fețe bisericești. Ne temem de Dumnezeu, însă suntem convinși că, la o adică, putem să o dăm la pace cu Marele Boss. Ne facem câte o duzină de cruci pe zi, și înjurăm de cele sfinte de două ori mai mult. E în noi suferința unui Christ răstignit, dar și privirea piezișă a unui Iuda către capra vecinului… De câteva ori pe an, ne încearcă depresia și atunci începem să ne vorbim de rău țara, confundând-o cu conducătorii ei. Ne revenim repede amintindu-ne că avem munte, mare, deltă și câmpii bogate în flori și uneori, dacă nu e un an cu secetă, bogate în culturi agricole. Avem clișee și prejudecăți, avem explicații pentru toate și pentru nimic, avem crize de nervi și de melancolie, ba avem de toate, ba nu avem cât ne-ar trebui, suntem paradoxali și fascinanți, suntem aici și în altă parte, suntem aceiași și totuși alții, suntem ieri și mâine… SUNTEM ROMÂNI! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!», își încheie deputatul PSD mesajul său de Ziua Națională.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Corect Vasile. Cred că e singura soluție cinstită care ne – a rămas. Să-i scoatem cu bâtele pe spinare din birourile somptuoase si calde și să nu mai aibă vreodată dreptul de a face politică. Hoți ordinari! Politicieni ROMÂNI hoți și ordinari! La mulți ani hoților!!!!!

  2. Stiti cumva o realizare medie a D-lui deputat? A luat cumva atitudine cand liderul de partid pentru care tara aceasta a cheltuit o gramada de bani , s-a apucat de gainarii inventand-o si pe „matusa Tamara” in peisajul romanesc? Sau cand urmatorul lider al partidului a schimbat toate legile justitiei pentru a scapa de inchisoare. Un partid de hoti care numai vorbesc si amagesc tot norodul. Mai cugetati atunci cand va vindeti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.