spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Dosarul Siret: un poliţist făcea 2.000 euro pe tură, un vameş – 6.000

- Advertisement -

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, până la această oră, arestarea preventivă a 15 dintre cei 59 de poliţişti de frontieră şi vameşi „săltaţi” din Punctul de Trecere Siret.

Audierile continuă, judecătorii urmând a se pronunţa, în cursul zilei de astăzi, şi cu privire la ceilalţi 44 de reţinuţi. Procurorii Anticorupţie cercetează, în total, 77 de poliţişti şi lucrători vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, ei fiind acuzaţi de dare şi luare de mită în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Printre aceştia se numără şi fostul şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret, comisarul Aurel Anea, care fusese demis în luna decembrie, fiind înlocuit cu un ofiţer sub acoperire. Grupul – care era filat de aproape opt luni de zile – şi-a continuat activitatea infracţională şi după demiterea comisarului Anea.

Anchetatorii au stabilit că pentru fiecare 30 de cartuşe de ţigări trecute ilegal peste graniţă se plătea o şpagă de 200 RON, dintre care 150 reveneau vameşului, iar 50 – poliţistului de frontieră. Astfel, pe o tură de 12 ore fiecare dintre cei 10-12 poliţişti şi vameşi se alegeau cu sume cuprinse între 7-8.000 RON, respectiv 20-25.000 RON.

Poliţiştii şi vameşii reţinuţi au fost aduşi, ieri după-amiază, în Capitală, pentru a fi audiaţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.