spot_imgspot_img
spot_img
4.9 C
Vaslui
03-dec.-2023

Eduard Ciulin are o devizã ca antrenor cu licentã PRO la fotbal: „Fãrã pile!” Doar cã antreneazã în Spania! (FOTO)

- Advertisement -

DACÃ VREI, POTI… La 48 de ani, bârlãdeanul Eduard Ciulin a ajuns antrenor profesionist de fotbal, cu licentã Pro în Spania, unde si-a fãcut un nume îndeplinindu-si un vis pentru care a muncit pe brânci, în sudul Spaniei. Eduard Ciulin este din 2002 în Spania, în Malaga, si de când a ajuns acolo si-a pus în cap sã ajungã antrenor profesionist. Ambitia sa l-a dus la Scoala de Antrenori, unde, alãturi de nume mari ale fotbalului spaniol a absolvit cu bine si a cãpãtat diploma de antrenor. De atunci antreneazã echipe de juniori din Spania. Cum a reusit bârlãdeanul nostru sã-si îndeplineascã visul cel mai dorit si sã facã o carierã de succes în fotbalul spaniol? Simplu, a muncit pe brânci!

Iatã povestea bârlãdeanului care ar trebui sã fie exemplu pentru tinerii nostri care se vaitã acum cã nu îsi pot realiza visurile: Eduard Ciulin este nãscut pe 24 mai 1975 la Bârlad. A studiat la Scoala generalã nr.4 (acum Scoala de muzicã si Arte Plastice), a urmat cursurile liceale la „Mihai Eminescu” din Bârlad. A început sã joace fotbal la Clubul Sportiv Scolar Bârlad, unde i-a avut ca antrenori pe Vasile Dicianu si pe Vasile Miclãus. În timpul junioratului a avut ca antrenori pe profesorii Codreanu si pe Virgil Grigoras. „Încã din perioada de jucãtor îmi doream sã devin antrenor si, ca dovadã, am înfiintat echipa mea de fotbal de cartier MONTANA BÂRLAD (din cartierul Confectii), unde eram antrenor-jucãtor. Apoi, în perioada stagiului militar, am evoluat la Olimpia Râmnicu Sãrat si Unirea Tecuci. În anul 2002 am decis sã plec din tarã pentru a-mi îndeplini visul de a deveni antrenor. A fost greu, foarte greu. Munceam din greu, dar aveam în fata mea un obiectiv pe care stiam cã pot sã-l împlinesc. Încã imi aduc aminte prima zi de la scoala de antrenori, unde eram alãturi de fosti jucãtori din prima divizie spaniolã, fosti internationali de la nationala Spaniei etc. Ce masini aveau, ce haine, ce adidasi. Imaginati-vã si ce conturi aveau. Iar eu cu sotia mea munceam din greu ca sã pot sã-mi indeplinesc visul. Foarte greu, dar nu imposibil! Putin câte putin, am început sã-mi etalez calitãtile si sã demonstrez celorlalti colegi cã, fãrã sã fiu fotbalist profesionist, pot fi un bun antrenor”, a precizat pentru cotidianul nostru, Eduard Ciulin.

Acum, bârlãdeanul nostru este un antrenor bun si vrea sã antreneze … acasã!

„Acum pot antrena orice echipã din lume! M-am apucat de scoala de antrenori aici, în Spania. A durat aproape cinci ani si a fost foarte scumpã: drumuri, taxe, cazãri, congrese, meciuri. Am cãlãtorit enorm, am cheltuit bani, dar am vãzut asta ca pe o investitie în viitorul meu. Am avut si norocul ca sotia mea, cãreia îi multumesc, sã mã sustinã tot timpul ãsta. Examenul final a fost unul extrem de dur, cu multi candidati care au picat, dar eu am reusit. Cu seriozitate, pasiune si, foarte important, fãrã relatii si pile! Acum am licenta UEFA Pro, obtinutã la Federatia Spaniolã (RFEF), si pot antrena orice echipã din lume”, a spus Eduard Ciulin pentru presa sportivã. Dar ziarul Vremea Nouã a aflat o noutate! Eduard Ciulin vrea sã vinã acasã la Bârlad, sã antreneze aici copiii iubitori de fotbal, din care sã „scoatã” viitori „Messi” sau „Ronaldo”! Ca atare am realizat un interviu cu ce-si doreste cel mai mult antrenorul cel mai profesionist din Bârlad:

Redactor: Au trecut mai bine de 3 ani de la ultimul interviu pentru Vremea Nouã , ce ne mai poti spune ?

E.C. – Adevãrat, ce repede trec anii , însã nu degeaba. Am învãtat de la cei 25 ani petrecuti în strãinãtate cã nu te poti opri . Mereu trebuie sã cãutãm noi obiective în viata de zi cu zi, dar mai ales în cea profesionalã. Sã ne reinventãm si sã încercãm sã fim mai buni si mai competenti!

Redactor: Mereu când dai un interviu, pomenesti orasul Bârlad cu mândrie, ce simti ?

E.C. Este orasul meu natal, unde m-am nãscut si am crescut. Copilãria mea si primii pasi în fotbal, familia mea si prietenii mei sunt la Bârlad. Eu nu uit de unde am plecat, stiu cine am fost si mai ales stiu cine sunt. Sunt trecut prin toate filtrele! Repet, sunt <<Bârlãdean>>, indiferent cã am stat multi ani printre strãini. Eu, de fiecare datã când vin la Bârlad cu sotia mea, mã simt bine, mã simt liber, parcã revin la realitate. Devin nostalgic.

Redactor : Ai luat în serios meseria de antrenor, ai avut ceva rezultate si în Anglia cu propria ta echipa FC PRO ROMÂNIA, din câte am citit în presa sportivã!

E.C. – Mereu am luat în serios meseria de antrenor, de aceea încerc sã învãt zi de zi câte ceva nou Da, în cele douã sezoane petrecute cu echipa mea din Anglia, am avut parte de toate. În primul an am pierdut campionatul, în ultimul minut de joc din ultimul meci iar în sezonul urmãtor am cîstigat Cupa Ligii. Un pic de toate, dar experienta a fost bunã. Am trecut prin întâmplãri de tot felul si am vãzut cam tot ce NU ar trebui sã se întâmple în fotbal. Lumea zice de România, dar stati linistiti cã nici în strãinãtate nu e totul cum pare !

Reporter: – Stim cã vrei sã te reîntorci în România !!

E.D, – Corect, împreunã cu sotia mea, ne-am decis sã revenim la noi acasã. Pare cã nu suntem întregi la minte, asa cum cred unii, multi vor spune cã în 3 luni plecãm înapoi etc… etc. E adevãrat cã se poate sã ne întoarcem înapoi în strãinãtate sau se poate sã rãmânem definitiv. Totul e posibil si multumim lui Dumnezeu cã putem alege. Însã decizia am luat-o si înainte sau dupã sãrbãtorile de iarnã venim acasã !

Redactor: – Ce proiecte cauti sau unde ai vrea sã antrenezi ?

E.D. – E clar cã vreau sã antrenez, însã nu sunt disperat. Vreau sã încep de jos. Pe moment nu am nici o performantã în România cã sã mã cunoascã cineva, sunt constient de asta. Impresarul meu Mihai Lungu este atent la miscãrile care se fac pe bãncile tehnice si vom analiza orice ofertã care o vom primi.

Reporer: – Ce pãrere ai despre fotbalul bârlãdean , având în vedere cã nu mai existã nicio echipa de seniori ?

E.D. – Bunã întrebare ! E jale mare la Bârlad! Dacã Vasluiul  are douã echipe în liga a treia, iar noi nu avem nici mãcar una în liga a cincea, e clar cã ceva nu merge sau cineva nu vrea sã iasã din zona de confort. Am auzit mereu cã nu sunt jucãtori la Bârlad, copiii nu mai vor fotbal etc . Dar la Vaslui de ce sunt ? Primãria din Vaslui tine douã echipe de fotbal si una de handbal, plus alte sectii sportive. Deci, se poate!

Reporter: – Esti calificat în meseria de antrenor cu licentã UEFA PRO si iubesti orasul tãu, esti interesat sã te implici în fotbalul bârlãdean ?

E.D. – Eu sunt dispus sã mã întâlnesc cu cei care-si doresc fotbal la Bârlad. Sunt sigur cã pot fi de folos. Stiu cã se poate mai mult, Bârladul trebuie sã aibã cel putin o echipa de liga a treia. Negativismul e boalã grea, însã se poate vindeca ! Vedem ce se întâmplã în urmãtoarele sãptãmâni!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.