14.4 C
Vaslui
07-oct.-2022

Familia tânărului din Gârceni, ucis de soție, și-a strigat disperarea, după ce instanța a lăsat-o liberă pe femeie!

- Advertisement -
REVOLTĂ… Familia celui ucis a acceptat să vorbească public despre caz, ca un strigăt față de ceea ce consideră ei „o mare nedreptate” că iată, se poate să ucizi un om și să nu fii arestat preventiv

DEMERS…. Dacă de cele mai multe ori cazurile din Vaslui pe care Acces Direct le pescuiește din noianul de evenimente locale sunt tratate într-o notă mustind de ironii și ridicol pentru un județ întreg, iată că subiectul uciderii tânărului de 28 de ani din satul Trohan, comuna Gârceni, i-a făcut până și pe amfitrionii vestitei emisiuni să privească mai serios și cu uimire decizia instanțelor de la Vaslui și Iași, de a lăsa la domiciliu, în libertate, femeia care este acuzată că a băgat cuțitul în bărbatul ei și a vrut să șteargă urmele, în timp ce omul își dădea ultima suflare. Familia celui ucis a acceptat să vorbească public despre caz, ca un strigăt față de ceea ce consideră ei „o mare nedreptate” făcută într-un caz care a revoltat opinia publică și care arată că, iată, se poate să ucizi un om și să nu fii arestat preventiv. „Noi am mers la Parchet și acolo ea a venit cu mama ei, erau singure, fără niciun polițist cu ele, fără nimic. Ce arest la domiciliu e acesta, dacă tu umbli liberă pe stradă?”, au întrebat, nedumeriți, părinții tânărului ucis.

„E greu de înțeles cum s-a putut lua o asemenea decizie de către instanță! Faptul că ea a vrut, inițial, să inducă organele de anchetă în eroare, susținănd că soțul s-ar fi sinucis, în timp ce ea știa ceea ce făcuse, știa că nu sunase imediat la ambulanță, într-un ultim gest de a-l salva, acestea sunt lucruri care arată care a fost modul de a acționa, dar și raportarea femeii la cele întâmplate. Mă mir de decizia instanței de a o lăsa în libertate”, a comentat avocatul invitat să dea un sfat juridic în acest caz. Mama bărbatului înjunghiat de propria-i soție a susținut că suportă cu mare greutate să vadă cum nora sa este liberă, acasă, foarte activă pe rețelele de socializare, în timp ce fiul ei este în mormânt. „Să omoare omul, să vrea să mintă polițiștii că s-a înjunghiat singur, după care să spele sângele ca să își șteargă urmele, iar judecătorii să o lase acasă, așa ceva noi nu am crezut că se poate”, a spus mama bărbatului. De asemenea, femeia a povestit că s-a mai întâlnit cu nora sa la audieri, însă, deși era în așa-zis „arest la domiciliu”, ea a venit cu mama sa la Parchet, fără a fi însoțită de vreun polițist. „Noi nu vrem decât ca judecătorii să facă dreptate, că aceasta de acum nu e dreptate”, au mai spus părinții bărbatului ucis.

„Arestul preventiv a fost făcut anume pentru cei care au comis fapte cu violență, iar dacă nu îl aplicăm în conformitate cu scopul înființării sale, atunci nu e de mirare că oamenii se duc la televizor să își strige nemulțumirea”

Acesta e mesajul de pe Facebook, prin care soția acuzată de omor voia să pară că regretă „sinuciderea” soțului.

De partea cealaltă, femeia acuzată că și-a ucis bărbatul respinge cu îndârjire varianta omorului, spunând că, de fapt, a fost vorba despre legitimă apărare. Și vorbele sale au convins mai mulți judecători, care nu cred că, iată, femeia ar comporta vreun pericol social sau că decizia de a nu o trimite imediat după gratii, în arest preventiv, i-ar face pe oameni să se îndoiască de puterea și fermitatea Legii. „Este ceva greu de înțeles, nu prea am mai pomenit ca în cazul morții unui om, înjunghiat de consoarta sa, care nici nu a sunat la 112 după ajutor, care a mai ascuns și cuțitul, a spălat și alte urme și a vrut să se creadă că a fost sinucidere, instanța să lase persoana în libertate, în arest la domiciliu”, a comentat și jurnalistul de investigații, Sorin Ovidiu Bălan. Membrii familiei tânărului mort au povestit că scandalul între mama de 21 de ani și soțul ei s-a iscat de la faptul că femeia se întrecea cu băutura și era leneșă. Nu îngrijea copiii, nu făcea mâncare, iar omul, când venea de la muncă, îi reproșa toate acestea. „Sunt cazuri care chiar merită cunoscute opiniei publice, pentru că situații ca acestea nu trebuie să devină un precedent. Nimeni care suprimă viața cuiva sau atentează la viața cuiva, sub orice formă ar fi, nu trebuie să se gândească la faptul că va sta până la condamnare, acasă, în libertate. Arestul preventiv a fost făcut anume pentru cei care au comis fapte cu violență, iar dacă nu îl aplicăm în conformitate cu scopul înființării sale, atunci nu e de mirare că oamenii își strigă public nemulțumirea, merg la televiziuni, iar Justiția riscă să își piardă din autoritate”, au comentat avocații.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Ce moaca de bataus are mireasa aia … se vede ca il avea pe dracu in suflet din poze … ce sa-i faci , daca i-a pus gogasa pe bot ca vroia sa se marite … el o fi zis DA 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.