Innebuniti de infidelitate

Zeci de botosaneni sunt depresivi din cauza plecarilor partenerilor de viata in strainatate. Disperati de teama ca departe de casa sotul sau sotia devin infideli, tot mai multi botosaneni au inceput sa bata la usile medicilor psihiatri pentru tratament si consiliere.

„Fie s-au despartit, fie ca ea s-a cuplat cu altul”

Reprezentantii Spitalului de Psihiatrie spun ca botosanenii care au ramas singuri acasa din acest motiv incep sa aglomereze unitatea si sa creasca numarul de cazuri de depresie la nivelul judetului. Medicul Nicolae Vlad, managerul Spitalului de Psihiatrie Botosani, spune ca astfel de cazuri sunt dramatice si ca ele pot constitui de multe ori subiect de roman. Cei mai multi dintre cei care au ajuns la depresii din cauza infidelitatii partenerului plecat in strainatate sunt, potrivit sursei citate, barbatii. „Sunt cazuri de-a dreptul dramatice. Fie s-au despartit, fie ca ea s-a cuplat cu altul. Sunt unii care nu rezista situatiei. Sunt barbati, surprinzator, care isi iubesc partenerele de viata si nu concep acest lucru. Nu concep sa faca singuri de mancare, sa aiba grija de copiii lasati acasa, sa ii spele, sa ii imbrace. Vin si ne solicita sprijinul. Unii dintre acestia au facut si depresii severe. Alte cazuri sunt pur si simplu nastrusnice, in sensul ca persoana respectiva mai merge pe la crasma cu un prieten, iar acesta glumeste spunandu-i ca a aflat ca nevasta sa ii este infidela, iar asta se duce in grajd si se spanzura”, a precizat medicul Nicolae Vlad.

„A castigat bani, dar si-a pierdut copiii si sanatatea”

Medicii spun ca depresia este cea mai frecventa boala psihica si ca nici macar jumatate din numarul depresivilor nu sunt diagnosticati. Nicolae Vlad afirma ca multi dintre stranieri ii solicita consult medical si prin telefon. Mai grav este faptul ca multi dintre cei care pleaca in afara tarii isi lasa copiii in grija sotului sau rudelor exact la varste critice, respectiv 11-14 ani. „A venit la mine o femeie cu toti patru copii. Ei se bucurasera ca a plecat sa castige in afara, dar cand s-a intors s-a imbolnavit cand a vazut cate absente aveau copiii, ca o fata ii fugise de acasa. A castigat banii aia, dar si-a pierdut copiii si sanatatea”, a completat Nicolae Vlad. Medicii Spitalului de Psihiatrie se asteapta ca in perioada urmatoare sa creasca numarul depresivilor de la infidelitati, dat fiind faptul ca numarul botosanenilor care pleaca in afara tarii este in crestere. (Lacramioara Lupascu)

Divorturi in crestere

Datele statistice arata faptul ca la nivelul judetului au fost inregistrate, in perioada ianuarie-iulie 2010, aproape 500 de divorturi, fata de 450 consemnate in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, la nivelul judetului figureaza in statistici peste 1000 de botosaneni cu depresii, insa in realitate numarul este mai mare.
„Atat barbatii, cat si femeile se cupleaza cu alti parteneri”
„La plecare in strainatate vin si solicita sprijin femeile, iar dupa ce pleaca ele, vin la spital barbatii. Mai ales barbatii intra intr-o stare de soc. Ei erau invatati sa gaseasca masa pusa, haine spalate si calcate, copiii ingrijiti. In aceasta situatie barbatii apeleaza cel mai mult. Femeile care au avut depresii si in strainatate, vin inainte de plecare sa vada daca continua tratamentul sau nu. Procentul este marisor al depresivilor de infidelitate. Plecati departe, atat barbatii cat si femeile se cupleaza cu alti parteneri, se destrama familii”, Nicolae Vlad, director Spitalul de Psihiatrie
evenimentuldebotosani.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ