spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

O mamã din Husi si fetita de câteva luni, ucise de un italian inconstient

- Advertisement -

TRAGEDIE ÎN ITALIA

TRAGIC… O huseancã, împreunã cu bebelusul ei, o fetitã de numai câteva luni, au sfârsit în mod tragic, într-un accident petrecut în Italia, în localitatea Manfredonia din provincia Foggia. În urmã cu douã zile, Petronela Alecsa se afla într-o masinã, împreunã cu fetita sa de numai câteva luni, iar la volan era sotul. Un sofer italian, povestesc martorii oculari, ar fi intrat în plin în masina cu români, spulberându-i, pur si simplu. Petronela si fetita, pe care o avea în bratele sale, au murit în urma impactului violent, fiind scoase cu greu dintre fiarele contorsionate. Sotul ei este si el în stare gravã, fiind internat într-o clinicã din zonã.

Petronela Alecsa, o huseancã în vârstã de aproximativ 30 de ani, împreunã cu fiica sa, de numai câteva luni, si-au gãsit sfârsitul pe un drum din Italia, marti, 15 octombrie. Ele au fost victimele unui accident deosebit de grav, petrecut în provincia Foggia. Mama si bebelusul se aflau într-o masinã, condusã de sotul femeii, de asemenea, român. Din relatãrile presei din Italia, se pare cã masina acestora circula regulamentar, iar accidentul ar fi fost produs de un vehicul condus de un italian. Masina italianului a fost scãpatã de sub control, având în vedere cã circula cu o vitezã foarte mare. Nicio sansã nu a avut Petronela si micuta care se afla în bratele sale, ambele murind în foarte scurt timp de la momentul impactului violent. La fata locului s-au deplasat echipaje impresionante de salvatori si carabinieri, însã pentru cele douã nu a mai fost nicio sansã. Doar sotul femeii a fost gãsit în viatã, dar grav rãnit. Omul a fost internat la un spital din zonã, însã medicii sunt, deocamdatã, rezervati în privinta sanselor sale de supravietuire.

„Carabinierii nu ne-au lãsat sã ne apropiem de accident”

Petronela era mamã a trei copii, doi din prima cãsãtorie – o fatã si un bãiat, precum si fetita de numai câteva luni, pe care o avea împreunã cu Marian, bãrbatul care se afla la volanul masinii. Românii care erau apropiati de Petronela Alecsa spun cã femeia venise de cel putin 2 ani în Italia, în cãutarea unui trai mai bun. Femeia avea cu ea bãietelul din prima cãsãtoriei, fetita rãmãsese la tatãl ei. De câteva luni, nãscuse fetita cu care se afla în brate, în timpul accidentului. Nu mai avea cum sã lucreze, stând acasã cu copiii, cel care întretinerea familia fiind Marian, tatãl mezinei. „Nu ne vine sã credem! Era o fatã bunã, cuminte, muncitoare. Ne întâlneam aici, într-un parc, toate româncele din localitate. Era modestã, la locul ei. Carabinierii nu ne-au lãsat sã ne apropiem de accident, cãci am vrut. E foarte dureros ce s-a întâmplat. Unii ziceau cã ar fi fost si bãietelul de 8 ani în masinã, dar presa din Italia nu spune nimic despre asta si de aceea credem cã nu era cu ei. Ultima datã când m-am întâlnit cu Petronela, spunea cã ar vrea sã munceascã din nou, sã îngrijeascã o bãtrânã. Stiu cã are surori, cãsãtorite în Mehedinti, iar avocatii au luat legãtura cu ele, ca sã vinã în Italia, sã recunoascã cadavrele. Suntem foarte tristi toti românii de aici, pentru cele întâmplate”, a spus Dana, una dintre româncele care stãteau în vecinãtatea locuintei închiriate de Petronela.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.