spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Observații astronomice prin telescop, făcute în Noaptea Cercetătorilor Europeni în Parcul Teatrului Bârlad!

- Advertisement -
SURPRIZĂ… ASTRONOMICĂ… Astroclubul „Perseus” va oferi celor interesați observații astronomice prin telescop, fiind vizibile planetele Saturn și Jupiter.

ȘTIINȚĂ ȘI CERCETARE… Bârlădenii sunt invitați să exploreze universul extraordinar al științei și să descopere tainele ascunse ale cercetării, la cel mai captivant eveniment al toamnei – Noaptea cercetătorilor europeni n 2023! Va fi „cercetată” Luna, satelitul natural al Pământului și relieful lunar, recum și planetele Saturn și Jupiter. Pe 29 Septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni, cel mai cunoscut și longeviv eveniment despre știință și cercetare, își deschide porțile pentru publicul larg, în București și alte 27 orașe din România, printre care și la Bârlad! Cercetători renumiți, la nivel național și internațional, așteaptă cu entuziasm interacțiunea directă cu pasionații de știință, care vor avea astfel ocazia de a înțelege mai bine cât de importantă este munca de cercetare și impactul pe care aceasta îl are asupra vieții cotidiene. Observatorul Astronomic și Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” va organiza evenimentul în aer liber, începând cu ora 19:00, pe platoul din fața Teatrului „Victor Ion Popa”.

Evenimentul este o inițiativă a Comisiei Europene și a fost apreciat de public, încă de la prima ediție în anul 2005, datorită caracterului său inovativ, prin care știința a devenit accesibilă tuturor, vizitatorii luând parte la activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, prezentări, jocuri și concursuri. Călătoria în lumea științei va fi ghidată de către cei mai prietenoși cercetători din țară, care au pregătit pentru public experimente inedite, prezentări ale celor mai inovative proiecte, demonstrații uluitoare, workshop-uri interactive și dezbateri interesante pe teme științifice. Concursurile și surprizele vor condimenta atmosfera evenimentelor din București și celelalte orașe, printre care și la Bârlad. Intrarea este liberă!

„Curiozitate, pasiune, creativitate, determinare, perseverență și lista poate continua… Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile celor care vor sărbători împreună magia științei pe 29 Septembrie, cercetători și vizitatori deopotrivă. Edițiile de succes din anii trecuți ne întăresc tot mai mult convingerea că evenimentul facilitează într-un mod aparte expunerea publică a cercetătorilor și a rezultatelor muncii lor, făcând posibilă interacțiunea directă între mediul de cercetare și publicul larg. Fie că vorbim despre cercetători renumiți, de tineri interesați de o carieră în cercetare sau, pur și simplu, de oameni curioși, experiența participării la Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi unică pentru fiecare dintre cei care vor trece pragul evenimentului.” au transmis organizatorii evenimentului.

Agenda Evenimentului din Parcul Teatrului „V.I.Popa” din Bârlad

– 19.00 – Deschiderea evenimentului și prezentarea expozanților la Muzeul „Vasile Pârvan” – prezintă Ciprian Vîntdevară, șeful Secției de Astronomie al muzeului. Urmează Astroclubul „Perseus” Bârlad cu prezentarea activităților „Observații astronomice prin telescop” și “Luna satelitul natural al Pământului. Relieful lunar”;

– 19.15 – prof. Cătălin Angheluță de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”,prezintă activitatea „Fascinațoa Opticii”;

– 19.45 – Cristi Borș, din cadrul Astroclubului „Perseus” prezintă „Realitatea augumentată aplicată în astronomie;

– 20.00 – prof. Cătălina Angheluță de la CNGRC va prezenta „Fizica zborului”;

– 20.30 – Ciprian Vîntdevară din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, va vorbi despre „Ce sunt cometele?”, urmând a efectua un experiment practic, prin realizarea unei comete în condiții de laborator;

-21.30 – Tot Cirprian Vîntdevară va organiza o Tombolă cu premii;

-22.0024.00 – Astroclubul „Perseus” va oferi „Observații astronomice prin telescop, fiind vizibile planetele Saturn și Jupiter”.

Responsabil organizator local este Ciprian Vântdevară, șeful serviciu Astronomie al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.