spot_imgspot_img
12.8 C
Vaslui
29-apr.-2024

Olimpicii județului Vaslui, răsplătiți cu bani în cadrul Galei Excelenței. CJEx, premiat de Facultatea de Fizică

- Advertisement -
Directoarea Centrului Județean de Excelență Vaslui și șefa ISJ Vaslui, alături de decanul și prodecanul Facultății de Fizică din Iași
Directoarea Centrului Județean de Excelență Vaslui și șefa ISJ Vaslui, alături de decanul și prodecanul Facultății de Fizică din Iași

RĂSPLĂTIȚI… Cei mai buni elevi din județul Vaslui au fost premiați astăzi, alături de profesorii lor coordonatori, în cadrul Galei Excelenței 2022. Aceștia au fost răsplătiți cu diplome și premii financiare cu valori între 400 lei și 1200 lei. Centrul Județean de Excelență a răsplătit, de asemenea, și efoturile primarilor și ale consiliilor locale din Vaslui, Bârlad și Huși, care susțin financiar activitatea centrului încă de la înființare. Astfel, directoarea Gabriela Plăcintă le-a oferit la fiecare câte o Diplomă de Exelență și le-a mulțumit că sunt alături de elevii și cadrele didactice ale Centrului Județean de Excelență. La eveniment au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai instituțiilor locale și academice din Vaslui și Iași, precum și din Republica Moldova. Printre aceștia s-au numărat prof. dr. habil. Cristian Enăchescu și dr. habil.  Ionuț Cristian Topală, decanul și prodecanul Facultății de Fizică din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iași, prof. Valeriu Baban, șeful Direcției Generale de Învățământ din Cahul și prof. Cristiana Botan, inspectorul general școlar. Directoarea Centrului Județean de Excelență Vaslui a primit, din partea Facultății de Fizică din Iași, o diplomă specială. “Suntem convinși că Centrul Județean de Excelență Vaslui are atuuri competitive, valori solide pentru a continua performața nu doar în spațiul educațional, ci și european al învățământului, dorindu-vă să să perseverați în această lăudabilă tradiție a excelenței”, a transmis decanul Facultății de Fizică.

Gala Excelenței 2022 a început cu un recital susținut de Corala “Fantasia”, coordonată de dirijorul Vasile Negură. Apoi, directoarele Centrului Județean de Excelență le-a transmis un mesaj profesorilor, elevilor și părinților acestora: “Astăzi este o zi de mare sărbătoare. Mă bucur că am reușit să ne întâlnim cu toții, cadre didactice, elevi și părinți. E un trio perfect, altfel nu se poate. Dacă ne pleacă copiii la școală, ei pleacă cu încrederea că școala le va șlefui și le va îmbogăți educația pe care ei au început-o în familie. Fără familie și fără părinți cu siguranță școala nu ar avea rezultate deosebite. Așadar, dragi părinți, vă mulțumesc pentru că dumneavoastră îi susțineți pe copii să participe la concursuri și olimpiade, mergeți peste tot cu ei, aveți aceleași emoții ca și ei, aveți încredere că școala face tot ce trebuie pentru copiii dumneavoastră. Nu întâmplător cadrele didactice aleg această profesie, eu cred că acolo, în familie, apar primele semne că ar fi potriviți pentru un asemenea drum, nu de puține ori se exprimă de mici, de la 5-6 ani, că ar vrea să fie învățătoare sau profesoară/profesor. Școala ne trimite mai departe, alegem și cu sufletul, cu inima, și, totodată, ne alegem și disciplina pe care o preferăm. Învățăm să facem față studiilor universitare, exigențelor, universităților și, știu eu, studenții din Vaslui sunt studenți silitori. Apoi, venim cu inima întreagă să oferim din ceea ce am învățat, să dăruim  cu dragoste ceea ce noi știm, sintetizăm în așa fel încât să ne facem înțeleși, apoi pledăm pentru disciplina noastră și spunem că este cea mai importantă. E adevărat că nu toți profesorii vin să muncească ore în șir, și la școală, și acasă, și în weekend, și în vacanță pentru că ei văd în unii copii un potențial mare și este păcat să îi lase deoparte. Și atunci, cu tot sacrificiul vin și îi șelfuiesc pe acești minunați copii. Se dezvoltă atât de frumos, devin medici, universitari, duc în lume numele orașului sau al satului din care au plecat… Pe toți vă felicit, vă mulțumesc și sper ca la anul să ne revedem într-un număr cât mai mare”, a transmis prof. Gabriela Plăcintă. În cadrul galei au fost premiați 60 de elevi și 35 de profesori. Pe lângă diplome de excelențe, aceștia au primit și premii financiare astfel: Premii speciale și mențiuni speciale – 400 lei, Mențiune MEN – 500 lei, Premiul III – 750 lei, Premiul II – 850 lei, Premiul I – 1000 lei, Calificare în lotul lărgit -1200 lei.

Decanul Facultății de Fizică: “Ne-am bucurat foarte mult să îi avem aproape și sperăm că o parte dintre ei vor fi și studenții noștri”

Prezent la eveniment, decanul Facultății de Fizică din Iași i-a felicitat pe elevi și profesori: “Vreau să vă spun că mă bucur foarte mult să mă aflu alături de dumneavoastră în această zi festivă în care celebrăm munca elevilor și a profesorilor din fiecare zi a acestui an, o muncă ce a dus la rezultate deosebite atât la concursurile școlare, cât și olimpiade. De fiecare dată când vin la Vaslui mă simt ca acasă. Anul acesta, atât eu, cât și colegul meu, domnul prodecan al Facultății de Fizică, am fost de mai multe ori la Centrul Județean de Excelență la întâlniri cu elevii și profesorii, la experimente… Ne-am bucurat foarte mult că am găsit o deschidere din partea tuturor celor care ne-au așteptat. Facultatea noastră are foarte mulți studenți excelenți care provin din liceele vasluiene, asta se datorează atât eforturilor depuse de elevi, cât și celor depuse profesori, eforturi făcute pentru a se perefecționa și a avea acele elemente necesare integrării cu succes în viața academică. Pentru cei care nu cunosc îndeaproape domeniul fizicii, Facultatea de Fizică pare dificilă, grea, dar vă asigur că toți cei care au reușit să descopere tainele fizicii au constat că, de fapt, fizica este foarte prietenoasă. Și nu numai că e foarte prietenoasă, duce și la realizări deosebite și la o cunoaștere mai profundă a lumii înconjurătoare. M-am bucurat când doamna Dumitrașcu mi-a spus că sunt foarte mulți premianți la Centrul Județean de Excelență. Pe o parte dintre ei cred că îi și cunosc deja pentru că la conferința anuală a facultății am avut mulți elevi din județ, de la Cercurile de fizică, care au participat cu experimente și lucrări științifice. Ne-am bucurat foarte mult să îi avem aproape și sperăm că o parte dintre ei vor fi și studenții noștri. Îi vom oferi doamnei director o diplomă de apreciere din partea Facultății de Fizică, în semn de prețuire pentru rezultatele excepționale ale elevilor din centrul pe care îl coordonează. Suntem convinși că Centrul Județean de Excelență Vaslui are atuuri competitive, valori solide pentru a continua performața nu doar în spațiul educațional, ci și european al învățământului, dorindu-vă să să perseverați în această lăudabilă tradiție a excelenței. Sunt convins că la anul, dacă ne veți mai invita, vom găsi cel puțin la fel de mulți elevi premianți la toate nivelurile naționale și internaționale”, a transmis decanul Facultății de Fizică.

Șefa inspectoratului școlar: “Vă felicit din toată inima”

Inspectorul general școlar, prof. Cristiana Botan, și-a exprimat admirația pentru elevii și cadrele didactice coordonatoare: “sunt onorată că mă aflu aici, că vă cunosc, pe unii dintre dumneavoastră vă știu foarte bine pentru că îmi sunteți colegi. Primăriile sunt partenerii numărul 1 în acest proiect, le mulțumim din suflet pentru modul în care gestionează bugetul pentru ca acești elevi să facă performanță. Centrul Județean de Excelență se dovedește a fi foarte puternic ancorat în prezent. De ce? Pentru că implică devotament, perseverență, inițiativă și, mai ales, dorința a de a ne depăși condiția de zi cu zi. Mă refer nu doar la elevi, ci și la profesori. A pregăti elevi pentru concursuri naționale și olimpiade este o muncă foarte grea. Nu pot să nu-i amintesc pe domnul profesor Dan Pracsiu și pe doamna profesoara Daniela Croitoru. Noi avem două paliere: performanță și incluziune. Îmi exprim admirația pentru elevi, pentru doamna director, pentru colegii care lucrează la Centrul de Excelență. Vă felicit din toată inima”. Șeful Direcției Generale de Învățământ din Cahul le-a transmis reprezentanților învățământului vasluian că sunt partenerii lor fideli: “Eu am venit din Basarabia, reprezint comunitatea academică din raionul Cahul, Republica Moldova. Mă bucur să mă aflu astăzi aici la acest eveniment de anvergură, cu elevi reprezentativi, olimpici, mândria județului Vaslui. Am răspuns prezent invitației doamnei Gabriela Plăcintă, ex inspector școlar, cu care acum câțiva ani am inițiat un acord de parteneriat, pentru că sunteți partenerii noștri fideli. Nu în zadar ați primit Premiul pentru Exclență în Educație. Bravo! Felicitări! Vă transmit salutări din parte colegilor mei, profesori în raionul Cahul, și ne dorim să continuăm acest parteneriat educațional”, a transmis prof. Valeriu Baban.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Gresit titlu! Olimpicii Centrului Judetean de Excelenta au fost premiati. Elevii olimpici la discipline pentru care CEx nu a infiintat grupe, cum este cazul istoriei (dar si altele), Primaria Vaslui nu a catadicsit sa dea macar o diploma. Un elev, precum Laura Ungureanu, care urca pe podiumul national, ducând Vasluiul pe locul 3 în țară, cum s-a este complet ignorat de Primăria, respectiv Consiliul Local Vaslui si ISJ Vaslui. Cum este posibil ca o eleva de exceptie precum Miruna Scutelnicu, care anul trecut a primit Premiul III și medalia de bronz la Olimpiada Națională “Universul cunoașterii prin lectură”, respectiv premiul I la Concursul National Tinere Condeie sa nu se regaseasca printre premianti? Sunteti mandre, stimate autoritati pentru aceste nedreptati? Felicitari! Vă bateti joc de niste copii care isi sacrifica timp, energie aducand cinste acestui judet.

    Observ in fotografii din articol pe inspectorul general al ISJ Vaslui. Stimata doamna, galele nu sunt doar prilej de fotografii ori capital de imagine. Daca vreti sa stiti cum se organizeaza o gala a excelentei pentru TOTI olimpicii cereti sfatul colegilor dv de la ISJ Iasi. Vă ajut cu un link, să nu vă obosiți prea mult: http://www.isjiasi.ro/index.php/comunicate/2736-inspectoratul-scolar-judetean-iasi-a-premiat-elevii-olimpici-si-profesorii-acestora-in-cadrul-galei-excelentei-in-educatie-editia-a-ix-a
    Cinste judetelor ca au stiut sa isi arate respectul fata de toti elevii care au obtinut performante scolare. Si nu, nu va ascundeti dupa paravanul ”este de datoria consiilor locale sa finante gale”. ISJ-urile din judetele care isi respecta elevii de performanta au gasit solutii sa organizeze evenimente in care TOTI elevii olimpici sa fie tratati in mod egal. Dar pentru asta iti trebuie viziune, implicare și spirit de organizare. La Vaslui, acestea pare-se că lipsesc cu desăvârșire!

    • Stimate vasluian, vă înțeleg frustrarea până la un punct. Dar si dvs ar trebui sa ințelegeți ca cex își premiază propriile rezultate. Copiii si profesorii care nu au avut rezultatele prevăzute a fi premiate, cei care nu au mers cu grupele până la capat din diverse motive, cu atât mai mult cei care nu au facut parte din cex, nu pot fi premiați in acest context. Da, toată stima pentru rezultatele deosebite ale ultimei categorii mentionate, dar ei sunt mândria școlilor lor si , implicit a ISJ, prin urmare e datoria acestor instituții să-i evidențieze, cum corect spuneți la final. Și mai cred că e bine sa stăm un pic sa gândim, sa ne straduim sa înțelegem lucrurile, să nu le mai amestecăm, uneori din neștiință, alteori în mod voit, alimentând discuții fără rost. Ce-ar fi să-i lăsăm pe cei care merită să se bucure de moment?

      • Nu este vorba de grupe care nu s-au dus pana la capăt. Ori incercati sa manipulați, ori sunteți in eroare (voita sau nu). Situația reala sta in felul următor: au fost elevi premiați la gala CEX, deși nu au existat grupe la clasele, respectiv disciplina lor. Despre asta este vorba. Au fost, de asemenea olimpici care au făcut pregătire cu profesori de la CEx, fără sa existe grupe. Unii au luat premii, alții nu.
        Este foarte simplu sa verificați. Vedeți numele premianților și studiați grupele CEx care sunt publice pe site-ul instituției încă de la începutul anului școlar. Confruntați grupele de elevi și cu planificarile, de asemenea publice pe site-ul ISJ.
        Adevarul eate simplu de aflat. Oricâtă manipulare s-ar face.
        Daca acceptam astfel de situatii, închizând ochii cu lașitate, ce le transmitem acestor copii, ca trișatul nu eate o problema, nu-i așa?
        Regulamentul trebuia sa fie foarte clar și transparent. Nu s-a respectat regula elementara a acordării premiilor exclusiv elevilor CEx, iar asta ju este de acceptat!

  2. Câtă bucurie că a primit o diplomă și dna director Plăcintă – recompensată cu această funcție de către PSD.
    Asta în condițiile în care premiile elevilor din anul trecut nu i se datorează :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.