spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Patru concurente de la “Soul Music Art Bârlad” participă la Festivalul Național de la Focșani, la a 50-a ediție! (FOTO)

- Advertisement -

CONCURS NAȚIONAL… În perioada 10-11 noiembrie are lor la Focșani cea de a 50-a ediție a Festivalului de muzică ușoară românească “FLORENTIN DELMAR 2023”. Festivalul este o manifestare artistică de nivel național, organizată de Ateneul Popular “Maior Gheorghe Pastia” Focșani, Primăria Municipiului Focșani, Consiliul Local Focșani, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. Sunt selectați 17 concurenți din toată România, iar patru dintre ei sunt pregătiți la Școala de canto „Soul Music Art” din Bârlad. Este vorba despre Ștefania Ciobotaru (14 ani) din comuna Tutova (Bârlad), Alexandra Damian (17 ani) din Tecuci, județul Galați, Ștefania Spânache (16 ani) din municipiul Vaslui și Otilia Teletin (14 ani) din Crasna (Vaslui).

Ștefania Ciobotaru
Alexandra Damian
Ștefania Spânach
Otilia Teletin

Concursul de interpretare se va desfășura în data de 10 noiembrie, de la ora 19:00, fiecare concurent având obligația de a prezenta două piese. Locul de desfășurare va fi Sala Mare a Ateneului Popular “Maior Gheorghe Pastia” Focșani. Premierea va avea loc pe 11 noiembrie, în cadrul Galei Festivalului – Concurs Național de Muzică Ușoară Românească “Florentin Delmar”, începând cu orele 19.00. Juriul, care va format din compozitori români celebri și personalități culturale românești, va putea acorda un Premiu Special pentru cea mai bună interpretare. Jurizarea acestui premiu se va face separat de interpretarea și prezentarea generală a concurenților. Jurizarea se va face online de către un juriu de specialitate, compus, după cum am precizat, din personalități ale vieții muzicale românești. Se vor acorda câte 1 (unu) premiu I, II și III, plus Trofeul “Florentin Delmar”. Premiile vor consta în diplome și sume de bani, acordate astfel: Trofeul “Florentin Delmar”: 10.000 lei; Premiul I: 5.000 lei ; Premiul al II-lea: 4.000 lei; Premiul al III-lea: 3.000 lei șI Premiul Special al Juriului:1.000 lei

“Mă bucur pentru această reușită, mă bucur pentru visele fetelor pregătite la noi, la Școala de canto «Soul Music Art» din Bârlad și doresc mult succes tuturor concurenților “, a precizat Dragoș Gheorghiu, profesorul de canto și cel care conduce Școala de canto “Soul Music Art” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.