spot_img
25.1 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Protest la Penitenciarul Vaslui. Polițiștii au intrat în schimb cu două ore întârziere

- Advertisement -

SPONTAN… Pentru a doua oară în ultima perioadă de timp, polițiștii de penitenciare au protestat împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvernanți. Astfel, poliţiştii de penitenciare din cadrul Penitenciarului Vaslui, membri ai Sindicatului MEGAS, au întârziat intrarea în serviciu timp de două ore, în semn de protest față de măsurile propuse de guvern în vederea reducerii cheltuielilor bugetare, prevăzute în „ordonanța austerității”. De asemenea, sindicaliștii au anunțat deplasarea la București pentru a protesta în fața Ministerului de Finanțe. În plus, sindicaliștii anunță proteste ample dacă doleanțele lor nu vor fi ascultate.

Membrii Sindicatului Megas au următoarele revendicări:

Exceptarea poliției penitenciare de la măsurile de austeritate, respectiv eliminarea funcțiilor de șef birou, neplata orelor suplimentare, neplata orelor lucrate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale, precum și neacordarea voucherelor de vacanță. Aplicarea în integralitate a Legii 153/ 2017 – sporuri restante. Actualizarea normei de hrană și a normei de echipare care sunt blocate la valoarea din 2014. Adoptarea unor măsuri pentru întărirea siguranței polițiștilor de penitenciare – s-au înmulțit ultrajele. Stoparea reformei privind modificarea legii pensiilor militare. Măsuri concrete privind îmbunătățirea condițiilor de muncă. Adoptarea de măsuri privind acoperirea deficitului de personal. În același timp membri ai Sindicatului MEGAS vor face deplasarea la București pentru a protesta în fața Ministerului de Finanțe. Dacă guvernanții vor refuza în continuare să asculte doleanțele noastre, în perioada imediat următoare vom recurge la „excesul de zel”, pe o perioadă nedeterminată, îngreunând astfel derularea tuturor activităților din penitenciar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. La muncă bai paznicilor….este plină parcarea de masini…la ieșirile din oraș numai milițienii si paznicii din ANP si MAI au ditai mai casoaiele….ce plus valoare aduceți voi pentru societate? Nu va convine: AFARA sunt multi tineri care s-ar multumi cu venitul actual….dar voi satajati statul român….pana cand? La capsuni în afara țării…sa vedeti cat de greu se fac banii…muncind…

  • Bai, desteptu’ lu’ Peste prajit. oamenii aia sa fie”paznici” au trecut printr-o scoala si ceva examene.
   N-ar fi ,oare, mai bine sa le dea drumul pe strazi celor incarcerati acolo? Sa te vad daca mai esti tare in gura ! Cu siguranta, nu ! Doar kkt la cur. Ca la gura esti deja !
   Rapanosule !

   • Școală au doar cei cu Academia de Poliție , restul, sunt niște boscheți , tare aș vrea să văd câți dintre ei au Academia, iar cu dat drumul la hoți dați-le că oricum sunt tovarășii voștri , mai un telefon, mai o atenție , mai o alea alea,

 2. Siii daca se gasesc inlocuitori. Ce faceti. 40 mil vechi a pierdut un profesor facind greva. Si vine intrebarea de ce sint platiti liderii de sindicat??? Nu sa reprezinte pe sindicalisti? Vai cum se imbata unii cu apa….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.