spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
02-oct.-2023

S-a asfaltat strada “petitionarilor”, din Husi

- Advertisement -

HARNICI …A fost forfotã mare în cartierul Rãiesti din municipiul Husi, unde drumarii au pregãtit terenul, încã de la primele ore ale diminetii, pentru modernizarea strãzilor “Rãiesti” si “Plaiului”. Pânã la lãsarea serii, muncitorii au turnat primul strat de asfalt, spre multumirea husenilor din zonã care de multã vreme reclamã drumurile pãrãginite.

Husenii din cartierul “Rãiesti” aproape cã nu mai nãdãjduiau ca anul acesta, pânã la venirea sezonului rece, sã se toarne asfalt pe strãzile “Rãiesti” si “Plaiului”. Au fost zeci de reclamatii din partea oamenilor, supãrati cã strãzile lor par abandonate. Dar cum vremea a fost bunã, ieri, drumarii s-au apucat serios de lucru, încã de la primele ore ale diminetii. La fata locului a venit si primarul Ioan Ciupilan, care i-a cam luat la zor pe muncitori. “Dar nu e bine asa! Cã acolo, spre margine, trebuie sã bãgãm buldozerul, ca sã nivelãm, nu? Nu facem treabã de mântuialã”, striga edilul. “Cel mai bine este cã tine vremea cu noi. Drumarii îsi fac treaba, dar e necesar sã stai între ei, sã fie treaba bunã. Ei sunt învãtati cu mine, cã toatã ziua, bun sau rãu, sunt pe capul lor”, a spus primarul. Pânã în searã s-a turnat primul strat de asfalt pe ambele portiuni ale celor douã strãzi. “Chiar si eu m-am plâns Primãriei din cauza drumurilor. Pe unde au scos piatra, pe unde s-au apucat sã niveleze si apoi au lãsat totul asa o perioadã.. Si de aceea am spus cã suntem în noroi. Se rup masinile prin gropi. Dar azi m-am bucurat sã vãd cã se face treabã. Acum numai dacã va tine vremea, ca sã fie dusã treaba si sã fie de calitate, ca sã tinã mãcar câtiva ani”, a spus Mariana Popa, 63 de ani.

Numai vremea sã tinã…

De altfel, lucrãrile privind modernizarea drumurilor sunt în desfãsurare, în diferite zone ale orasului. De pildã, pe “Ana Ipãtescu”, una dintre cele mai lungi strãzi din municipiul Husi, s-a turnat covorul asfaltic, s-au pus bordurile, în ultimele zile lucrându-se la finalizarea trotuarelor. “Totul depinde de vreme. Poate tine cu noi, ca sã se poatã realiza lucrãri pe cât mai multe strãzi. Pe “Saca”, pe “Sara”, etc.. În câteva zile se vor realiza lucrãrile si la pod, la “Înãltare”, acolo unde, stim cu totii cã se adunã apa pluvialã, s-au mai spart si tevile de la sistemul de aductiune cu apã si se face noroi mare. Este de muncã, dar, repet, sper sã tinã vremea”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.