spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
Vaslui
11-mai-2024

Toate cele trei spitale din județul Vaslui funcționează fără autorizație ISU

- Advertisement -
SPITAL VECHI… Un singur pavilion din cele cinci ale spitalului bârlădean are autorizație ISU!

AUTORIZAȚII… Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui au efectuat constant controale la unitățile sanitare și, de fiecare dată, verificările au fost urmate cu sancțiuni.  Pentru că au solicitat respectarea legii, nu de puține ori funcționarii ISU Vaslui au fost acuzați de rea credință, ori că sunt prea exigenți și infexibili. Și asta în condițiile în care ISU Vaslui își anunța disponibilitatea în mod public pentru a oferi consultanță tehnică de specialitate. Dacă este să vorbim despre Spitalul din Bârlad, acesta este compus din cinci corpuri, dar numai unul este autorizat. Celelalte nu au nevoie deocamdată de autorizare, pentru simplul motiv că nu trebuie reautorizate, sunt clădiri vechi, care nu au fost reabiltate/modernizate și, astfel, nu s-a impus autorizarea lor.

Un document al Curții de Conturi, trimis Președinției, Parlamentului, Guvernului și Ministerului Sănătății, pune un diagnostic îngrijorător sistemului spitalicesc românesc. Este vorba despre un raport care face o analiză riguroasă a managementului resurselor umane și infrastructurii spitalicești în România, aferent perioadei 2014 – 2021. Documentul a ajuns pe mesele decidenților politici în urmă cu două săptămâni și conține 64 de pagini. Cifrele transmise de Curtea de Conturi sunt alarmante. În rețeaua spitalicească publică nu s-a construit nicio unitate sanitară cu paturi noi, în perioada 2014- 2021 (cu două excepții). 68 din 368 de spitale își desfășoară activitățile în imobile construite înainte de anul 1900. Printre acestea este și Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad. Am solicitat managerului spitalului bârlădean, Ciprian Cosmin Feraru, să ne precizeze de ce spitalul nu este autorizat ISU. „Având în vedere solicitarea dumneavoastră privind existența autorizației de securitate la incendiu pentru Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, vă aducem la cunoștință următoarele aspecte: Secțiile Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad funcționează în mai multe locații amplasate în municipiul Bârlad, după cum urmează :

  1. Sediul principal al Spitalului – corp ABCDE (Pavilion Central) – an punere în funcțiune – 1973.
  2. Secțile Pneumologie-Psihiatrie-spitalul TBC- an punere în funcțiune – 1953
  3. Secția Pediatrie-spitalul de copii – an punere în funcțiune – 1962
  4. Secția Infecțioase pavilioanele 1, 2 și 3 – an punere în funcțiune – 1890
  5. Secția Neurologie – monobloc – an punere în funcțiune – 2006

În prezent, din cele 5 locații/clădiri în care se desfășoară activitatea medicală, doar clădirea secției Neurologie deține autorizație de securitate la incendiu, obținută la data de 02.05.2006. Pentru celelalte locații, în care nu au fost făcute modificări sau schimbări de destinație, sunt aplicabile prevederile articolului nr. 30 din Legea 307/2006 privind prevenirea și stingerea incendiilor. Având în vedere că, la data punerii în funcțiune nu era necesară obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu, în conformitate cu prevederile legale în vigoare la acea dată, se considera că sunt îndeplinite toate cerințele privind prevenirea și stingerea incendiilor. Conducerea unității se preocupă constant pentru asigurarea resurselor materiale și umane necesare desfășurării activității de prevenire si stingere a incendiilor, astfel toate locațiile sunt dotate cu instalații de hidranți, instalații de detecție semnalizare, alarmare, incendii, stingătoare de incendiu, verificate cu firme autorizate”, a precizat managerul Ciprian Cosmin Feraru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Și dacă ar avea respectiva autorizație garantează cineva că în cazul unui incendiu nu ar fi victime? ISU iese în evidență numai după ce se întâmplă câte o nenorocire, în rest controale formale, amenzi cu dedicație și mese îmbelșugate pentru ai săi controlori. Uitați-vă cum sunt îmbrăcați și cum se comportă unii angajați ISU ? Dezordonați, uniformă murdara, nespălată, necălcată, nebărbieriți, aroganți și nepoliticoși, dar cu pretenții de salarii mari, tichete de vacanță, etc. În această situație cine să implementeze măsurile de prevenție ?

  2. Nu ar fi mare lucru autorizatia asta daca la conducerea inspectiei de prevenire judetene ar fi o persoana care ar fi cooperanta, si – ar asuma solutii si nu ar cauta nod in papura din orice. Cu frustrata din fruntea prevenirii si mormolocul ei de sef pe care il prosteste cum vrea, cred ca si daca ar fi sa se darame cele trei spitale si sa construiasca unele identice cu cele autorizate din alte judete, la Vaslui tot s – ar gasi motiv de respingere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.