spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Victimele accidentelor de circulatie, comemorate de Asociatia „Nãscutã Înger”! (FOTO)

- Advertisement -

DURERE … Pe platoul din fata Hotelului Moldova din Bârlad, pe 19 noiembrie la prânz, au fost comemorate victimele accidentelor de circulatie. Actiunea a fost organizatã de cãtre Carmen Suciu, membru fondator al Asociatiei „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt, împreunã cu Redactia Bârlad a cotidianului Vremea Nouã. La comemorare au participat rude si prieteni ai celor din Bârlad sau din tarã, care au dispãrut în mod tragic în accidente rutiere cumplite. A avut loc o slujbã de comemorare tinutã de preotul Adrian Filimon, care s-a rugat pentru sufletele celor plecati prea devreme la Cer.

Peste un milion de oameni mor, în fiecare an, în urma accidentelor rutiere. Pentru a atrage atentia asupra acestui fenomen îngrijorãtor, lumea întreagã a marcat duminicã, 19 noiembrie, Ziua Mondialã de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere. Actiunea este organizatã, anual, în a treia duminicã din luna noiembrie. Potrivit datelor ONU, zilnic, peste 3.500 de oameni îsi pierd viata în accidente rutiere, iar alte zeci de mii sunt rãniti si rãmân invalizi pentru tot restul vietii. În România, potrivit Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, zilnic pe soselele tãrii îsi pierd viata 5-6 persoane, 80% dintre accidente fiind produse în mediul urban, iar 60% sunt din cauza traversãrilor neregulamentare. Specialistii sustin cã peste 85 la sutã dintre accidente se produc din vina conducãtorilor auto. Presedintele Centrului de Consultantã pentru victimele accidentelor, Ion Mihail, a precizat pentru mass media cã: „Nu avem aceastã strategie din douã motive: ori nimeni nu stie sã o facã, ori nu vor sã existe asa ceva. Riscurile insecuritãtii rutiere cu care ne confruntãm noi, astãzi, ar trebui sã facã parte si din Strategia Nationalã de Apãrare a tãrii, pentru cã mor atîtia oameni – aproape 2.000 de oameniu anual – si atunci nu ar trebuie ca autoritãtile sã fie indiferente la acest lucru. Strategia Nationalã Rutierã este în discutie de peste 20 de ani, însã nici pânã acum nu a fost aprobatã.”.

Bârlãdenii si-au comemorat si ei mortii din accidente rutiere!

Având în vedere vremea foarte rece de afarã, câteva mame, sotii, frati, tati, surori, prieteni, toti din Bârlad, împreunã cu un politist din cadrul Biroului de Politie Rutierã Bârlad, s-au adunat ieri la orele 12.00 pe platorul din fata hotelului Moldova. Carmen Suciu, organizatoarea actiunii si fondatoarea Asociatiei „Nãscutã Înger, a trimis ieri doar membrii voluntari din Bârlad ai Asociatiei „Nãscutã Înger”, ea fiind plecatã în Turcia, la un caz grav pentru a fi salvat un copil din judetul Neamt. Voluntarii din Bârlad, împreunã cu ajutoarele (rude ale celor dispãruti atât de tragic), au aprins în jurul fotografiilor celor morti, zeci de lumânãri, marcate cu numele lor, pentru a simboliza cã cei morti nu au plecat din inimile lor. Preotul Adrian Filimon a tinut o frumoasã slujbã religioasã în memoria tuturor victimelor accidentelor rutiere, în special pentru cei din Bârlad: Cãtãlina-Georgiana, Mihaela-Angela, Giani-Nelu, Iulian, Diana-Gabriela, Gabriel, Angelica-Nicoleta, Mihãitã-Mãdãlin, Adrian – Dorin, Decebal, Marian-Rãzvan, Liliana-Alexandra Nicoleta , Andrei, Laura -Ioana, Octavian, Laurentiu si Claudia, Dragos, Raluca, Bien, George, Cosmin, George, Dumitru-Alexandru, Ana-Maria Corina, Ana-Maria, Ana Maria Alexandra, Ion-Ionut, Elena-Iuliana, Dragos-Ionut, Vasile-Florin(Vasi), Dan, Rãzvan, Rãzvan George Ioan, Fabiola, Alina si Marius, Remus, Ecaterina-Gina, Mãdãlin -Valentin, Stefan, Vasile, Ionel, Andrei, Alin, Ella, Simona, Andreea, Andrei- Mihail, Sercin, Unal, Ionel, Constantin, Daniel, Andreea, Rãzvan, Dora, Ciprian-Dumitru, Ionut-Dorian, Razvan, Dan-Valentin, Andrei, Silviu, Gabriel-Constantin, Denisa Bianca, Liliana-Alexandra-Nicoleta si Andrei, Mãdãlin Adelin, Alexandu.

Organizatoarea manifestãrii, Carmen Suciu, care si-a pierdut acum câtiva ani, în ajunul Crãciunului, pe sora sa Mihaela (Ella), a povestit în lacrimi despre ce înseamnã tragedia pierderii unui suflet drag : „Am dorit din suflet sã organizez si la Bârlad o astfel e comemorare. Suntem la cea de a noua comemorare, prima fiind în 2015. La acest eveniment am pus toatã iubirea si lumina sufletului meu, ca sã le putem trimite cãtre îngerii nostri cã nu i-am uitat. Sper sã fie un mesaj pentru toti, viata are prioritate si sã nu mai existe asfalturi însângerate! Obiective Asociatiei <<Nãscutã Înger>> sunt de a oferi un suport pentru victimele traficului rutier si a familiilor acestora si într-un loc unde sã ne amintim de toti oamenii morti sau rãniti grav pe drumuri! Reunoastem activitatea grea a serviciilor medicale de urgentã si atragem atentia cã pe drumuri sunt provocate din neatentie sau din nerespectarea conducerii preventive, tragedii incredibil de dureroase! Noi pledãm pentru un sprijin mai bun al victimelor traficului rutier si al familiilor acestora, promovãm actiuni bazate pe dovezi, pentru a preveni si, în cele din urmã, a preveni viitoarele decese si rãni în trafic”, a precizat Carmen Suciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.