spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

VIDEO | Șase pompieri bârlădeni detașați în Grecia de astăzi, pentru a stinge incendiile de pădure! (FOTO)

- Advertisement -

AJUTOARE PENTRU GRECI… România trimite astăzi, 4 august, în Grecia, un nou modul specializat de stins incendii de pădure. Au plecat încă 90 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență, iar de la ISU Vaslui, au plecat șase pompieri din cadrul Detașamentului Bârlad. Deplasarea pompierilor salvatori se realizează pe cale aeriană, cu aeronave din cadrul Ministerul Apărării Naționale, iar durata misiunii este de 15 zile.

„Cei 90 de pompieri îi vor înlocui pe colegii aflați în Grecia, colegi care se vor întoarce astăzi 4 august în țară, pe cale aeriană, cu aceleași aeronave ale Ministerului Apărării Naționale. Tehnica de intervenție încadrată de noul modul va fi cea dislocată deja pe teritoriul elen și constă în 7 autospeciale de stingere incendii de pădure, 4 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l, 1 autospecială pentru intervenție rapidă cu capacitatea de 600 l și alte 3 vehicule pentru transport personal. De la Detașamentul de Pompieri Bârlad, sunt șase pompieri și anume: căpitan Cristinel Gelu Pintilie, (comandantul trupei de pompieri din Bârlad), plutonier adjutant Lucian Popa, plutonier adjutant Marian Vasile Olaru, sergent major Eugen Cociubanu, sergent major Sergiu Constantin Ciocârlan și sergent major Constantin Alexandru Ostrovan”, a menționat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Un pompier bârlădean, cel mai tânăr dintre cei 150 de pompierii români care se întorc astăzi acasă din Grecia!

Plutonier Ionuț Cristinel Panainte (comandant de echipaj), plutonier adjutant Marian Manole, sergent major Florin Dumitriu, sergent major Denis Badea și plutonier adjutant Viorel Năstasă, sunt cei cinci pompieri bârlădeni care s-au luptat cu incendiile de vegetație uscată din Grecia, din 22 iulie până pe 3 August a.c.

Printre cei cinci care au reprezentat o rotiță importantă în angrenajul celor peste 150 pompieri români care au răspuns prezent la cererile de ajutor venite din partea guvernului și poporului grec, cel mai tână a fost sergentul major DENIS BADEA, de la Detașamentul de pompieri din Bârlad, din cadrul ISU Vaslui, care are 21 de ani!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Voluntari nu exista?? Poate sunt oameni care vor cu adevărat sa ajute fără bani fără grade fără pensie de la 30 de ani. Dacă acești eroi pleacă în Grecia pe noi cine ne mai stinge?? Ce sa facă acolo?? Sa mature cenușă?? Și când se întorc le da grade și vor fi scoși la pensie?? Terminatio cu prostiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.