spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Preotul de sex din Perieni, reclamat la Patriarhie! Episcopul Husilor sfideazã canoanele bisericesti!

- Advertisement -

SFINTELE TAINE ALE SEXULUI Scandal în parohia Perieni! Acuzatii încredibile aduse unui preot din Parohia II Perieni, de mai multi enoriasi dar si de primarul proaspãt ales, Alexandru Iacob. Acestia au trimis la Patriarhia Românã un memoriu în care au adus la cunostinta Preafericitului patriarh Daniel, faptele incredibile ale preotului Petru Andon, dupã ce acesta a dovedit în repetate rânduri cã n-are nicio retinere în a cocheta cu credincioasele si a spovedi, inclusiv elevele de scoalã, punând o serie de întrebãri cu clare conotatii sexuale. Mai mult decât atât, preotul este divortat si nu se sfieste sã petreacã nopti întregi acasã la o elevã minorã din sat, care locuieste doar cu bunica ei, pãrintii fiind plecati în Italia la muncã. Toate acestea au scandalizat comunitatea din Perieni, care s-a plâns primarului Alexandru Iacob de nenumãrate ori, începând chiar din 2012. Acesta, la rândul sãu, i-a adus la cunostintã Preasfintitului Corneliu, toate “zburdãlniciile” preotului Andone, în speranta cã episcopul va lua mãsuri, dar n-a fost asa. Zilele trecute, a avut loc o anchetã cerutã de Patriarhul Daniel, care a impus Episcopului Husilor, Corneliu Bârlãdeanu, sã ancheteze cele spuse de enoriasi. Inspectorul eparhial Dragos Trofin , împreunã cu protopopul de Bârlad pr. Vasile Lãiu, au chemat enoriasii la Protoerie, le-au ascultat plângerile, au stat de vorbã si cu primarul Alexandru Iacob, însã n-au gãsit altã “pedeapsã” pentru preotul desmãtat decât o mustrare scrisã. Oamenii îsi pierd din ce în ce mai mult încrederea în Biserica Ortodoxã Românã, tocmai din cauza unor asemenea preoti, sustinuti de protopopii si episcopii care se cred mai presus de Biblie si cele Zece Porunci! Pãrinte Patriarh, aveti o mare problemã la Episcopia Husilor!

Preotul Petru Andon din comuna Perieni a intrat din nou în atentia presei locale. El nu este foarte iubit si asta pentru cã are câteva apucãturi ce nu au de a face cu cele sfinte: este divortat si fiind tânãr îi fug ochii ca la veverite dupã femei, fiind foarte curios când mãrturiseste femeile, dacã acestea fac sau nu sex si mai ales cu cine, iar dacã sunt eleve trecute de clasa a VII – a, atunci pãrintele deja se oferã sã le initieze în tainele amorului (adicã sã le învete pe fete care-i treaba cu Adam si Eva, cu perpetuarea speciei, etc) lucru ce i-a enervat la culme pe unii pãrinti si mai ales pe profesorii de la scoala din Perieni. Preotul Petru Andon a mai fost reclamat atât la Episcopia Husilor cât si la presa localã încã din 2012, când ceea ce fãcea el scandaliza întreaga comunitate. Toate nemultumirile de atunci, au ajuns la primarul din 2012 al comunei, Alexandru Iacob, care l-a “turnat” pe preotul paroh Petru Andon, la PS Corneliu Bârlãdeanu, Episcopul Husilor, trimitând o adresã foarte explicitã înaltei fete bisericesti. Din adresa respectivã reesea cã preotul Andone trebuie sã facã multe canoane pentru ca sã-i ierte Dumnezeu pãcatele. Dar nimic nu s-a întâmplat în 2012! Anul acesta, Alexandru Iacob, a reclamat din nou, în luna februarie, la Patriarhia Românã de aceastã datã, comportamentul indecent si de neconceput al preotului Petru Andon.

Patriarhia Românã a cerut o anchetã…

În memoriul adresat de Alexandru Iacob si circa 20 de enoriasi Patriarhului Daniel, capul BOR, se specificã clar de ce sunt nemultumiti de acest preot si cer schimbarea acestuia din Parohia II Perieni. “Fiind un bun cresti, eu si cu familia mea am binevoit la ridicarea de la temelie a celei de a doua Biserici din sat, cu Hramul “Sf. Împãrati Constantin si Elena”, unde este acum preot paroh Petru Andone. (…) Vã aduc la cunostintã faptele care tin de moralitatea si purtarea unei fete bisericesti, de-a dreptul abuzivã, ale preotului paroh Petru Andon, un om tânãr care face servicii de 9 ani în parohia Perieni. A fost implicat acum câtiva ani în mai multe relatii extraconjugale, a fost implicat într-un accident rutier pe raza comunei Suletea, desi nu avea ce sã caute acolo, la orã târzie din noapte si cu o doamnã în dreapta sa, fiind chemat la fata locului fostul socru al lui, care este preot în comuna Fãciu. Sotia sa a divortat în urma nenumãratelor aventuri avute de acest preot, iar de atunci, din 2010, el este în parohia mea si este în cãutarea refacerii vietii de familie, si în cãutare a rãmas! Când era cãsãtorit, la casa parohialã era tot timpul ceartã, din cauza amantelor preotuluiu si îmi amintesc, când eram primar, în perioada 2008-2012, sotia lui a venit acasã inopinant cu o masinã, împreunã cu copilul, iar preotul Andon, fiind în casã cu o femeie nu a vrut sã deschidã usa sotiei si copilului si atunci femeia a spart toate geamurile casei parohiale. A fost implicat si într-un scandal privind taina spovedaniei, scandal relatat pe larg în presa localã, pentru cã punea întrebãri indecente domnisoarelor si elevelor de scoalã. S-a trecut cu vederea cam repede peste aceste aspecte, desi eu am sesizat si în 2012 aceste lucruri nefiresti. Pãrintele tine loc de mult timp de “taur comunal” si are tupeul si obrãznicia sã mã ponegreascã în biserica pe care eu am ridicat-o, acuzându-mã cã n-am fãcut nimic pentru comunã! Doresc sã luati act de cele prezentate si sã faceti o anchetã, pentru ca acest preot sã fie mutat în locul unde i se cuvine, pentru cã el nu mai este cãsãtorit, are dese aventuri amoroase si nu face cinste BOR”, a precizat Alexandru Iacob, împreunã cu mai multi enoriasi, în memoriul trimis la Patriarhia Românã. Si Patriarhia a trimis memoriul la … Episcopia Husilor, pentru a se face anchetã!

Episcopia Husilor s-a fãcut cã face anchetã….

Pe 23 iunie, la Protoeria Bârlad, a avut loc ancheta cerutã de Episcopia Husilor, în prezenta inspectorului eparhial Dragos Trofin (nou în functie) si a preotului Vasile Lãiu, protopopul de Bârlad. Au fost chemati enoriasii (13 la numãr) si primarul Alexandru Iacob. Pentru cã da, din 5 iunie, Alexandru Iacob, care a candidat din partea PNL, este din nou primarul comunei Perieni si este decis sã facã tot ce este posibil ca adevãrul despre “preotul profesor de sex” sã iasã la ivealã. Evident cã la anchetã a fost chemat si chiar a asistat si preotul învinuit Petru Andon. Inspectorul eparhial Dragos Trofin i-a pus pe enoriasi în fata unui adevãrat Tribunal Bisericesc, care semãna de departe a “inchizitie”! I-a pus sã jure pe Biblie si cruce, cã vor spune adevãrul, altfel vor fi pedepsiti de Dumnezeu si mai ales i-a pus sã jure cã nu vor spune presei nimic din ceea ce stiu si au vãzut acolo! Oamenii s-au speriat putin, dar cu încredere în Dumnezeu au spus ce au avut pe suflet: cã preotul Petru Andon le vorbeste urât, cã bate cu pumnul în masã la ei, cã le ia bani multi pentru botezuri si înmormântãri, iar dacã oamenii nu au cât cere el si îi dau cât au, le ia banii fãrã sã le dea chitantã si apoi nu mai vine pe la ei sã le slujeascã de Boboteazã, de Ajun… Au relatat si cã preotul are o relatie cu minorã de 17 ani, care locuieste în casa bunicii ei la Perieni, unde masina preotului este vãzutã cã stationeazã toatã noaptea! Cum preotul are 32 de ani, oamenii bãnuiesc cã nu doarme cu bunica ci cu nepoata! Pãrintii fetei sunt plecati în Italia la muncã si nu stiu exact ce face fata lor cu preotul. Enoriasii din Perieni si primarul Iacob, au stat circa patru ore si jumãtate în anchetã, a iesit cu scandal, fiind nemultumiti de concluziile anchetei: preotul Petru Andon a fost sanctionat “drastic” cu o mustrare scrisã! Si asta, pentru cã, spun enoriasii, preotul cel sexos este sustinut si protejat cu îndârjire de protopopul Vasile Lãiu! “Mustarea este prea putin! Conform canoanelor bisericesti faptele despre care au relatat enoriasii si primarul din Perieni se pedepsesc cu mutarea disciplinarã la o parohie de grad inferior, cu penintentã la o mânãstire de cel putin trei luni sau oprirea de la Sfintele Taine pentru cel putin o lunã de zile”, ne-a precizat un preot care ne-a rugat sã-l protejãm, deoarece se teme de represaliile preotului protopop Vasile Lãiu si ale Episcopului Husilor, Corneliu Bârlãdeanu.

Patriarhul Daniel, sfidat de Episcopul Husilor?

Ancheta fãcutã în bãtaie de joc de Episcopia Husilor, care va fi prezentatã Preafericitului Pãrinte Patriarh Daniel, nu scoate în evidentã absolut de loc problemele pe care preotul Petru Andon le face enoriasilor. Vã reamintim, preafericit pãrinte patriarh, cã în anul 2012, cotidianul nostru a prezentat apucãturile acestui preot, într-un articol, în luna aprilie. Redãm din acel articol: “Preotul Petru Andon, originar din comuna Berzeni, este fostul ginere al fostului protopop de Fãlciu, Ioan Petru si am aflat cã a fost decãzut din drepturile pãrintesti dupã divort, lucru care spune foarte multe despre o fatã bisericeascã! Preotul este tânãr, are în jur de 28 de ani si este divortat din anul 2010, de fata fostului protopop de Fãlciu, pr. Ioan Petru. Divortul acestuia se pare cã n-a fost de loc calm, pãrintele Andone fiind infidel preotesei, iar cum Dumnezeu nu iartã pãcãtosii care încalcã vreuna dintre cele 10 porunci, mai ales pe preoti, a fost aspru pedepsit de Cel de Sus. Acum ceva timp, preotul a fost implicat într-un accident de circulatie undeva prin zona comunei Suletea, iar în urma accidentului a iesit la ivealã cã femeia cu care era preotelul în masinã nu era preoteasa! Furioasã, preoteasa a divortat urgent, iar Petru Andon a fost chiar decãzut din drepturile pãrintesti, de cãtre judecãtori, iar acest lucru l-au conformat mai multi preoti cu care am discutat.”, am precizat în aprilie 2012. O enoriasã ne-a precizat în 2012 cã : “Preotul nostru se tine numai de propagandã! Întodeauna tipã la femei în bisericã, le interzice sã vorbeascã, bate cu pumnul în masã parcã-i la crâsmã! Nu stiu, am mai avut preot în sat, dar ca pãrintele ãsta, nu stiu, eu nu-l consider pãrinte. Le întreabã când se mãrturisesc pe femei <<Da’ cu sexul cum stai?>> Si sunt femei în vârstã, care se rusineazã si mereu zic uite ce mã întreabã pãrintele? Asta e întrebare? Cum am fãcut sex! Le este oarecum la femei sã se mai ducã la mãrturisit! Sã le întrebe de sex? ? Cu cine am fãcut sex?? Eu una sincer vã spun cã nu mã mai duc la bisericã, decât la zile mari cã trebuie sã mã duc! Nu am tragere de inimã, ãsta nu este preot! Face si propagandã electoralã în bisericã! Cere taxã douã – trei milioane de lei pentru o înmormântare, trebuie sã te certi cu el când ai o asemenea nenorocire! Lumea este nemultumitã, dar le e fricã sã spunã! Am auzit fetele astea de scoalã cum spun cã preotul le-a cerut când vin la mãrturisit sã vinã în fustã scurtã, sã nu se mai ducã în pantaloni si le tot întreabã fel de fel de le este rusine la copile sã mai meargã la el>>, a spus Lucretia Chiper, pe atunci consilierã localã în CL al comunei Perieni. Si nu s-a luat nici o mãsurã! Dupã încã patru ani de dezmãt si rusine pentru o fatã bisericeascã, preotului Petru Andon i se dã în bãtaie de joc o simplã mustrare!

“Domnul Iacob are o urã personalã pe mine”

Am contactat si pe preotul Petru Andon, pentru a-i cere opinia sa în legãturã cu cele reclamat de enoriasi si de actualul primar Alexandru Iacob, ctitorul Bisericii “Sf. Împãrati Constantin si Elena” din Perieni, unde este paroh chiar preotul reclamat la Patriarhie. I-am adus la cunostintã acuzatiile enoriasilor si ctitorului bisericii unde slujeste, iar acesta ne-a spus cã nu comenteazã. “Nu comentez nimic decât cã domnul Iacob are o urã personalã pe mine. Si el si cei care au fcut sesizarea. Tot ce-au declarat acolo sunt minciuni, nimic nu este adevãrat. Las totul în grija lui Dumnezeu pentru cã el stie sã le orânduiascã”, a spus preotul Petru Andon.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.