spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Mãrturia soferului care „a dãrâmat” farmacia din Piata Centralã

- Advertisement -

MÃRTURII…Vizitat la spital de cãtre reporterii Vremea Nouã, Mãdãlin Anton a recunoscut cã a condus bãut si cã viteza cu care se deplasa, în momentul producerii accidentului, depãsea 100 de km/h. Tânãrul a povestit cã a bãut pânã la 1.00 dimineatã cu un prieten si apoi s-a culcat. A fost trezit de mesajele si telefoanele unor prieteni care se distrau în club. A decis sã se alãture distractiei, dar nu a mai ajuns. În zona Pietei Centrale a pierdut controlul asupra volanului si s-a izbit violent de peretele si usa unei farmacii pe care a dãrâmat-o. Mãdãlin Anton a ajuns apoi la spital, dus de un martor al teribilului accident produs sâmbãtã dimineatã în jurul orei 4.00. A fost operat si diagnosticat cu plãgi si contuzii multiple la nivelul fetei si plagã zdrobitã mandibulã dreapta.

Chiar dacã, în fata politistilor, tânãrul care a fost la un pas sã dãrâme o farmacie situatã în zona Pietei Centrale, a spus cã nu avea vitezã si cã a pierdut controlul volanului din cauza carosabilului umed, în fata jurnalistilor a povestit ce s-a întâmplat, de fapt. Mãdãlin Anton a povestit cã a consumat alcool înainte de a se urca la volan si cã se deplasa cu peste 100 de km/h în momentul în care a pierdut controlul volanului si a provocat accidentul. „Am bãut bere cu un prieten venit de la Bucuresti pânã la 1 dimineatã si apoi am plecat la fratele meu si m-am culcat. Pe la 3 dimineatã m-am trezit si am vãzut pe telefon mai multe mesaje si apeluri de la câtiva prieteni care se distrau în club. Am vrut sã plec dupã ei, asa cã m-am urcat în masinã. Aveam vitezã, cred cã 100 de km/h, asfaltul era ud, masina destul de veche, din 2001, asa cã am pierdut controlul si m-am lovit de perete. Bine cã nu s-a întâmplat altceva mai grav si nu au fost victime”, povesteste Mãdãlin Anton. De asemenea, tânãrul de 20 de ani spune cã si-a cumpãrat autoturismul în urmã cu aproximativ o sãptãmânã de la cineva din Piatra Neamt. „Avea, de vreo trei luni, numere provizorii. Semnasem contractul de vânzare-cumpãrare si urma sã o înmatriculez”, mai spune tânãrul. Pe numele acestuia, politistii vasluieni au deschis dosar penal si se fac cercetãri pentru a stabili, cu exactitate, modul în care s-a produs accidentul. De asemenea, acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Chiar dacã rezultatul nu a ajuns încã în mâna politistilor, celelalte analize confirmã faptul cã acesta consumase alcool. „Rezultatul transaminazelor mãrite confirmã faptul cã tânãrul consumase alcool si era sub influenta acestuia”, spun surse medicale. „Tânãrului i-au fost recoltate probe de sânge deoarece, din cauza rãnilor suferite în zona fetei, nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest”, spun surse din IPJ Vaslui. Accidentul teribil a avut loc sâmbãtã dimineatã, în jurul orei 4.00, în zona Pietei Centrale. Mãdãlin Anton, un tânãr de 20 de ani din Bãltati, comuna Tãtãrãni, judetul Vaslui, a trecut peste trotuar si a intrat în farmacia familiei Barbãu, care se aflã la parterul unui bloc din apropierea pietei. Se pare cã tânãrul nu a mai reusit sã adapteze viteza masinii înainte de a intra în virajul destul de larg dintre piatã si cinematograful Independenta. Mãdãlin Anton a fost  accidentat serios în zona fetei, iar un sofer, care a vãzut toatã scena, l-a scos din automobil si l-a dus la Spitalul Judetean. Acesta sângera destul de puternic, iar soferul a luat decizia sã nu mai astepte ambulanta, desi sunase la 112. Echipajul SMURD care a sosit la fata locului a fost nevoit sã se întoarcã: „Soferul nu mai era când am ajuns la fata locului. Initial s-a crezut cã fugise de la locul accidentului, însã ulterior situatia s-a lãmurit. Fusese adus la spital de o altã persoanã care a fost  martorã la accident”, a declarat medicul urgentist.

Ce a declarat, initial, tânãrul politistilor vasluieni

REMEMBER…Întrebat despre modul în care s-a produs accidentul, tânãrul a dat vina pe carosabilul umed. A spus politistilor cã nu avea vitezã si cã masina, pur si simplu, a alunecat chiar dacã starea masinii sale îl contrazice. Practic masina a ras tot ce a întâlnit în cale si s-a oprit în peretele de la intrarea în farmacie. Usa  a fost  distrusã, iar proprietarul a fost chemat de acasã pentru a-si asigura bunurile. „Apelul la 112 a fost înregistrat  în jurul orei 4.00 dimineata, iar politistii care s-au deplasat la fata locului au constatat cã un tânãr de 20 de ani a intrat într-o farmacie din zonã din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile de drum. Carosabilul era umed si destul de alunecos. Tânãrul a fost transportat la spital de un sofer care trecea pe acolo  în acel moment. Din cercetãrile efectuate, s-a  constatat cã acesta era singur în masinã în timpul producerii accidentului”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Se pare cã starea tânãrului a fost stabilizatã. Acesta a fost operat de medicii Spitalului Judetean pentru a-i opri hemoragia, interventia decurgând normal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.