spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru: „Am plecat la luptã cu ceva care se regãseste prima datã în patologia umanã”

- Advertisement -

O PREMIERÃ… Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, afirmã cã omenirea a plecat la luptã „cu ceva necunoscut, ceva care se regãseste pentru prima datã în patologia umanã, o boalã pentru care nu existã tratament sau vaccin si este important sã trecem peste aceastã pandemie lin, cu un vârf care se atinge în timp, nu exponential.

„Am plecat la luptã cu ceva necunoscut, ceva care se regãseste prima datã în patologia umanã, cu ceva care nu are un tratament, nu are un vaccin. Suntem într-un moment în care ajungem aproape la jumãtatea acestei pandemii în România”, a spus Nelu Tãtaru. Ministrul Sãnãtãtii afirmã cã majoritatea românilor au respectat indicatiile si restrictiile si se asteaptã 7-10 zile pentru a vedea care a fost impactul sãrbãtorilor în aceastã pandemie. „Sunt 7-10 zile în care putem evalua o evolutie a acestei pandemii în care putem ajunge spre acel vârf si putem ajunge într-un mod progresiv, usor, sau întru-un model exponential cu mai multe cazuri. Aceastã boalã poate prezenta simptomatologie din a doua pânã în a zecea zi. Dacã vom avea un numãr crescãtor de cazuri, dar progresiv, nu exponential, nu vom avea cazuri severe, ne mentinem în acea previziune de 10 – 12.000 de cazuri, cu un vârf al acestei pandemii pe sfârsitul lunii aprilie. Urmând ca în urmãtoarele douã sãptãmâni sã avem scãderea numãrului de cazuri”, a mai spus ministrul Sãnãtãtii.

Fiecare pandemie a fost urmatã de doi ani de epidemii sezoniere, ceea ce se va întâmpla si acum

„O pandemie a fost urmatã de doi ani de epidemii sezoniere si asa va fi si în acest moment. Noi vom trãi cu acest virus si în urmãtorii doi ani, dar, având în vedere prima cocoasã, prima curbã putem evalua si ce va urma în urmãtorii doi ani. Mentionez cã nu avem un tratament, mergem cu tratament simptomatic, nu aveam un vaccin”, a mai spus Nelu Tãtaru. Întrebat despre vaccin, ministrul Sãnãntãtii a spus: „Încã nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului ca sã putem extrage acel fragment stabil de ARN ca sã putem face un vaccin. Trebuie sã aibã o perioadã de studiu, de testare pe persoane sãnãtoase si dupã aceastã perioadã sã-l putem procura si sã-l putem utiliza în întreaga masã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.