spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Anchetã epidemiologicã dispusã de ministrul sãnãtãtii, în cazul mortii femeii de 20 de ani din Murgeni! (VIDEO)

- Advertisement -

PLÂNGERE… Familiile de etnie rromã din Murgeni nu sunt numai în doliu. Sunt si foarte furioase pentru cã, din câte reclamã acestea, Francisca S., pacienta de 20 de ani, care a încetat din viatã la Clinica de Boli Infectioase, nu a avut Covid-19 sub nicio formã, decesul fiind din cauza unui furuncul! Femeia s-a prezentat la SJU Vaslui pentru o operatie de furuncul, fãcutã în Anglia, dar a fost depistatã pozitiv la testul pentru coronavirus. A fost retrimisã la Bârlad, unde a fost internatã la ATI Reanimare. Starea tinerei de etnie rromã s-a agravat, fiind transferatã la Iasi, la Clinica de Boli Infectioase, unde a decedat pe 1 Mai. Este declarat de Grupul de Comunicare Strategicã ca cel mai tânãr pacient din România care a murit din cauza virusului ucigas.Familia femeii decedate a cerut ministrului sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, efectuarea unei anchete pentru a se stabili adevãrul. Ministrul Tãtaru a declarat cã a dispus sã fie fãcutã o anchetã epidemiologicã la Clinica de Boli Infectioase de la Iasi.

„Deces 730. Femeie, 20 ani, judet Vaslui. Datã internare: 09.04.2020-Spital Bârlad în 16.04.2020 este transferatã în Clinica Boli Infectioase Iasi. Datã recoltare: 10.04.2020. Datã rezultat: 11. 04.2020. Datã deces: 30.04.2020. Comorbiditãti: Obezitate grad II, HTA, probleme psihice. Pacienta a venit din Anglia si din carantinã a fost internatã în spital.” este comunicatul venit pe 1 Mai, de la Grupul de Comunicare Strategicã. Tânãra din Murgeni era plecatã în Anglia, unde a fost operatã de un furuncul la o clinicã. Dupã ce s-a operat, ea a plecat spre România, în contextul pandemiei, numai cã, dupã afirmatiile medicilor, deja se infectase în Anglia cu virusul ucigas. Tânãra de etnie rromã a venit din Anglia, împreunã cu alte 9 (nouã) persoane, cu care a fost în contact direct si nu a prezentat niciun simptom initial. A primit indicatia de a sta 14 zile izolatã în casã, iar pe 9 aprilie, având nevoie de o micã interventie chirurgicalã, a fost dusã la SJU Vaslui. Medicii chirurgi vasluieni, când i-au luat temperatura, au constat cã ceva nu era în regulã, temperatura fiind ridicatã. Cum femeia nu manifesta niciun alt simptom, a fost imediat testatã, rezultatul fiind pozitiv la Covid-19. Imediat a fost trimisã cu izoleta la spitalul bârlãdean la ATI Reanimare,iar pe 14 aprilie a fost transferatã la Clinica de Boli Infectioase la Iasi, unde a fost internatã, tot la ATI Reanimare. Femeia a murit pe 1 mai, iar familia este extrem de furioasã, pentru cã nu cred în ruptul capului cã femeia a avut Covid-19! Ei reclamã cã aceasta a murit din cauza furuncului, a infectiei cauzate de „buba neagrã” cum spun ei, iar cei de la Iasi au diagnosticat-o cu Covid-19! Oamenii au solicitat o explicatie, pentru cã sunt decisi sã facã plângere penalã împotriva celor care spun cã Francesca S. a murit de infectie cu virusul SARS CoV 2, cel care declanseazã boala numitã Covid-19.

Ministrul Nelu Tãtaru a dispus o anchetã în acest caz

Ministrul Sãnãtãtii Nelu Tãtaru, prezent de 1 Mai în judetele Vaslui si Iasi, a declarat cã a cerut o anchetã epidemiologicã în cazul pacientei în vârstã de 20 de ani care a murit, la Vaslui, în urma infectiei cu noul coronavirus. Francesca S., de etnie rromã din orasul vasluian Murgeni este cea cea mai tânãrã victimã a COVID-19 din România.

„Am discutat, este o pacientã din (orasul – n.red) Murgeni, judetul Vaslui, care, pe lângã obezitate, avea ca patologie un retard mintal. Rãmâne sã vedem dacã a existat undeva un caz princeps sau e un caz princeps într-o anchetã epidemiologicã care a fost gresit gestionatã si tratatã târziu. Rãmâne sã avem fiecare caz în parte ca si evaluare”, a spus Nelu Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.