23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

Casa Presei din Bârlad, un grajd cu toate dobitoacele | PAMFLET

Grajdul Boului Ros din Bârlad a strâns laolaltã toate tonomatele din presa localã. Dupã Academia Bârlãdeanã, o nouã institutie îsi face loc pe firmamentul orasului fãcut cu bile de rulmenti, Casa Presei. Fiindcã la acest moment, în organigrama grajdului, patru pozitii cheie sunt ocupate de jurnalisti. Ultima achizitie este mama jurnalistilor obiectivi, care dupã ce i-a stuchit pe boul ros si cel galben un mandat întreg, acum a ajuns sã pupe inelul stãpânului.

Singura deontoloagã din Bârlad a rãmas Gheboasa. Ea este fidelã primei iubiri. S-a nãscut pesedistã si a rãmas asa, iar când a crescut mare s-a fãcut jurnalistã si iatã cã nu a trãdat breasla. Arnãutii, mihaii si divele obiective s-au vândut pentru doi lei. Sã vedeti de acum ce ode vor fi dedicate conducãtorului iubit pe instrumentele de propagandã ale Casei Presei. De la Vaslui, Pixi si Floriol o sã pãleascã de invidie. Din amãrãciune o sã scrie epigrame în stilul lui Pãstorel:

Din Bârlad si dimprejur,
Boul Ros, cel din carlingã,
N-a crezut cã are asa cur,
Cât ar fi putut unii sã-l lingã…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. Din Bârlad și dimprejur,
  Boul Roș, cel din carlingã,
  N-a crezut c-are-așa cur,
  Cât pot unii sã îl lingã…

  Nu sună mai bine, oare? Dacă tot ai vrut să fii amuzantă, ai fi putut să acorzi mai multă atenție în ceea ce privește metrica.
  Cât îi privește pe cei despre care ai scris… cam ai dreptate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here