15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Doar 1,3% dintre vârstnicii din România beneficiază de servicii sociale. Raluca Turcan: „Acestea sunt cifre ale sărăciei”

Doar 1,3% dintre persoanele vârstnice din România beneficiază de servicii sociale. Foarte mulţi bătrâni nu sunt luaţi în evidenţă şi nu au acces la ajutoarele pe care le-ar putea obţine din partea statului, a declarat, joi, Raluca Turcan, ministrul Muncii.

În România sunt 3,8 milioane de persoane vârstnice de peste 65 de ani, care reprezintă 17,3% din populaţia ţării.

Doar 1,3%, adică doar 52.000 de persoane beneficiau de servicii sociale în anul 2019. Este o cifră sau o radiografie dramatică, pentru că îţi dai seama de fapt la câte persoane vârstnice vulnerabile statul sau parteneriatele nu ajung”, a declarat ministrul, citat de Agerpres.

Dintre cei care primesc asistenţă socială, 40% sunt în cămine de bătrâni şi există cel puţin un cămin pe judeţ.

„În 72% din serviciile publice de asistenţă socială din oraşe şi comune lipseşte evidenţa persoanelor vârstnice şi a adulţilor în dificultate. 93,7% dintre autorităţile locale nu au niciun personal angajat pentru asistarea persoanelor vârstnice”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a precizat că a început consultări pentru modificarea Legii asistenţei sociale. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/doar-13-dintre-varstnicii-din-romania-beneficiaza-de-servicii-sociale-raluca-turcan-acestea-sunt-cifre-ale-saraciei-1685413

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here