spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

„Let’s Do It, România!”, la Bârlad: actiune de ecologizare cu peste 800 de voluntari si 735 de saci de deseuri adunati!

- Advertisement -

RESPECT FATÃ DE NATURÃ… Elevii bârlãdeni, cu mic cu mare, au participat la actiunea de voluntariat „Ziua de Curãtenie Nationalã”. Înarmati cu saci, mãnusi, voie bunã si dorinta de a avea un mediu înconjurãtor cât mai curat, 882 voluntari s-au pus pe treabã. La Bârlad, s-au mobilizat pentru aceastã miscare civicã de ecologizare,12 unitãti de învãtãmânt, alãturi de Agentia pentru Protectia Mediului – Vaslui, Primãria Municipiului Bârlad si firmele Urbana si Priscom. Rezultatul muncii voluntarilor, la finalul actiunii : 735 de saci de deseuri menajere adunati din zonele de periferie ale orasului. Per total, la nivelul judetului nostru, actiunea „Let’s Do It, Vaslui” a reusit sã mobilizeze 5800 de voluntari destoinici care au adunat 5200 de saci plini cu deseuri!

O nouã editie „Let’s Do It, România!” s-a desfãsurat pe 16 septembrie si la Bârlad. Chiar dacã anul scolar abia a început, elevii bârlãdeni au participat cu mult entuziasm la actiunea de voluntariat „Ziua de Curãtenie Nationalã”. Voluntarii care s-au mobilizat pentru campania cu misiunea „o lume cu mai putine deseuri”, au fost de la: Scoala Gimnazialã „Iorgu Radu”, Scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu”, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”, Scoala Gimnazialã de Arte „N.N.Tonitza”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, Clubul Copiilor „Spiru Haret”, Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu”, Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici”, Scoala Gimnazialã „Principesa Elena Bibescu” si Scoala Gimnazialã „Stroe S. Belloescu”.

Ca în fiecare an, partenerii institutionali care s-au alãturat au fost: Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui, Primãria Municipiului Bârlad si firmele Urbana si Priscom.

Zonele curãtate au fost: Deal II, Grãdina Publicã, Centrul de Afaceri, Cotu Negru, Lacul Prodana, Poligonul si Statia de epurare.

„Din totalul de 882 de voluntari, 105 au fost profesori, 48 de pãrinti si un singur voluntar a fost din rândul cetãtenilor bârlãdeni. Cu acestia am reusit sã adunãm 735 de saci cu deseuri, o cantitate mai micã fatã de anul trecut. Asadar, se pare cã munca voluntarilor dã roade si sperãm ca în urmãtorii ani sã nu mai avem ce aduna!” – a declarat coordonatorul activitãtii în Bârlad, profesorul Nicu Brasoveanu.

Miscarea „Let’s Do It!” este una din cele mai ambitioase actiuni civice din lume si a luat naștere în anul 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curãtenie Nationalã si a reusit sã mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singurã zi. România este parte din reteaua internationalã „Let’s Do It, World!” încã de la început, fiind a patra tarã care a organizat o actiune nationalã de curãtenie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

    • Da mai, ce bine suna viitorul! Au fost peste 800 de participanti si s-au adunat 735 de saci!!!!!! mai putin de 1 sac de participant! Iti cam dai seama ca aia au venit mai mult pentru poze decat pentru strans gunoi! Cam la fel cum a facut Red Bull care a venit, s-a fotografiat, a intrebat sclavul cu aparatul foto daca A CONSEMNAT si A PLECAT!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.