Postul de administrator public al judetului Vaslui, scos la concurs. Valeriu Caragatã nu pleacã, însã, de tot

CONCURS… Consiliul Judetean Vaslui cautã un înlocuitor pentru Valeriu Caragatã, administratorul judetului, pe perioada cât acesta este consilier judetean (sau pe perioada cât va fi senator, daca va intra în Parlament)

VACANT… Postul de administrator public al judetului Vaslui a fost scos la concurs pentru o perioadã determinatã. Asta pentru cã Valeriu Caragatã s-a autosuspendat din functie pe o perioadã de patru ani de zile, pentru a putea fi învestit consilier judetean. De asemenea, acesta urmeazã sã candideze la alegerile parlamentare, fiind pe locul 2 pe lista PSD la Senat, dupã Gabriela Cretu. Astfel, concursul pentru postul de administrator va avea loc luna aceasta si va consta într-o probã scrisã si un interviu. Candidatii trebuie sã aibã, însã, studii universitare de licentã, absolvite cu diplomã de licentã sau echivalentã, precum si experientã minim trei ani în functie de conducere.

Perioada de depunere a dosarelor pentru concursul de administrator public al judetului Vaslui a început vineri, 30 octombrie, si se va încheia pe 12 noiembrie. Proba scrisã este programatã pe 23 noiembrie, urmând ca interviul sã aibã loc în cel mult patru zile. Proba scrisã va contine subiecte din Constitutia României, OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, precum si diferite legi precum Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionalã în administratia publicã, republicatã si Legea nr. 554/2004 contenciosului administrativ, cu modificãrile si completãrile ulterioare. “Afisarea rezultatelor dupã fiecare probã se face în termen de o zi lucrãtoare de la finalizarea fiecãrei probe. Contestatiile se pot depune în maxim 1 zi lucrãtoare de la data afisãrii rezultatelor selectiei dosarelor, probei scrise si a interviului”, se aratã în anuntul publicat de Consiliul Judetean.

Administratorul public al judetului Vaslui, salariu aproape cât vicepresedintele Consiliului Judetean

Administratorul public al judetului Vaslui încaseazã lunar un salariu de bazã aproape cât cel al vicepresedintilor Consiliului Judetean Vaslui, adicã 16,557 lei. Valeriu Caragatã s-a autosuspendat din functie, pentru a putea deveni consilier judetean, dar si pentru a candida la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. Preferat de primarii vasluieni pentru deschiderea listei PSD la senat, acesta a trebuit sã cedeze locul Gabrielei Cretu. Postul de administrator este rezervat acestuia si nu este exclus ca, în cazul în care nu va prinde un loc în Parlament, sã renunte la mandatul de consilier judetean si sã revinã pe functie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ