spot_img
22.2 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Sexi-avocata Mihaela Scafaru de la Negrești, închisoare cu executare și final de carieră!

- Advertisement -
SFÂRȘIT… Pentru avocata de la Negrești Alina Scafaru, cariera ia sfârșit odată cu decizia Curții de Apel Iași

CONDAMNARE… După câțiva ani de tergiversări și procese, magistrații Curții de Apel Iași reușesc să pună capăt carierei avocatei Alina Mihaela Scafaru, cea care a ajuns în atenția opiniei publice cu mai multe fapte penale decât realizări profesionale. Trimisă în judecată în urma unui scandal petrecut pe străzile din Negrești, avocata reușește să scape de acuzația de lovire sau alte violențe, pentru care a intervenit prescripția. Aceeași avocată este implicată și într-un accident de circulație după ce, plecată de acasă către Iași, lovește, cu oglinda mașinii, un bărbat care circula pe mijocul străzii și-și continuă drumul. După ce parcurge aproximativ 15 kilometri, se întoarce, numai că, între timp, la fața locului, ajunsese și un echipaj de poliție Rutieră. Astfel, se alege cu un dosar penal pentru părăsirea locului accidentului și ajunge în fața judecătorilor. La sfârșitul dosarului, se alege și cu o condamnare de un an și 4 luni de închisoare. Numai că, spre ghinionul ei, Alina Scafaru mai avea o pedeapsă, cu suspendare, de 2 ani și 4 luni, într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție. Mai exact, Scafaru a fost prinsă în flagrant în timp ce voia să mituiască un gardian al Penitenciarului Iași pentru a introduce, după gratii, câteva telefoane mobile și câteva sticle cu alcool. Toate pentru iubitul ei aflat după gratii după ce a fost condamnat pentru proxenetism. Astfel, la finaul dosarului întocmit pentru fapte la regimul rutier, magistrații Curții de Apel decid revocarea închisorii cu suspendare, adaugă surplusul de un an și 4 luni și avocata ajunge să fie condmanată la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Momente grele pentru avocata Alina Mihaela Scafaru de la Negrești, cea care a ajuns, de-a lungul timpului, în atenția opiniei publice pentru faptele penale săvârșite. Astfel, zilele trecute, magistrații Curții de Apel Iași au dat și sentința și au decis condamnarea acesteia la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Scafaru a fost judecată pentru loviri și alte violențe după ce a fost implicată într-un megascandal petrecut în orașul Negrești, dar și pentru părăsirea locului accidentului după ce a accidentat un bărbat cu oglinda mașinii și apoi și-a continuat drumul. Mai mult, în momentul în care a ajuns în fața judecătorilor, Scafaru executa deja o pedeapsă suspendată sub supraveghere și avea obligația de a sta cât mai departe de problemele cu Legea. Nu a fost așa astfel că, în 2017, împreună cu alți membri ai familiei sale, este protagonista unei bătăi pe străzile din orașul Negrești. La acea vreme, Scafaru s-a bătut cu o familie rivală din comuna Rafaila. Bătaia respectivă a avut loc pe 23 august 2017, la doi pași de sediul Poliției Negrești. Adusă la audieri, avocata a negat că ar fi fost implicată în scandal și că, de fapt, ea a încercat să aplaneze conflictul dintre cele două familii. Pentru aceste fapte ajunge în fața judecătorilor, dar Scafaru reușește să scape de răspunderea penală ca urmare a intervenției prescripției.

Scafaru, condamnată pentru părăsirea locului accidentului

Câteva luni mai târziu, Scafaru reușește să ajungă, din nou, în boxa acuzaților după ce provoacă un accident rutier și părăsesște locul accidentului. Mai exact, plecată din Negrești către Iași, avocata lovește pe drum, cu oglinda, un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice ce se deplasa pe mijlocul străzii. În loc să oprească și să anunțe accidentul, aceasta își continuă drumul încă 15 kilometri, apoi decide să revină. Numai că, între timp, la fața locului ajunseseră și polițiștii, astfel că Alina Scafaru a fost acuzată de părăsirea locului accidentului. Ajunge, încă o dată, în boxa acuzaților, dar, de data aceasta nu mai are noroc și este condamnată la un an și 4 luni de închisoare. În plus, magistrații decid să-i revoce dreptul de mai deține permis de conducere pentru o perioadă de 3 ani. Mai mult, ancheta a scos la iveală faptul că avocata nu s-a întors pentru a vedea starea victimei sale, ci pentru a-și recupera oglinda mașinii. În plus, în fața anchetatorilor a declarat că nu a văzut că ar fi lovit un om și a crezut că ar fi vorba de un câine. Ajunsă în instanță, avocata și-a bazat apărarea pe faptul că victima era într-o stare avansată de ebrietate și că nu ar fi putut să dea declarații în fața polițiștilor ajunși la fața locului. Numai că, spre ghinionul ei, magistrații au ținut cont de fapta în sine și au condamnat-o pentru părăsirea locului accidentului.

Faptele care au trimis-o pe Scafaru după gratii

Ghinionul avocatei Alina Scafaru a fost că acuzațiile aduse în cazul accidentului rutier au fost făcute în perioada în care aceasta executa o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a fost acuzată de fapte de corupție. În 2015, Alina Mihaela Scafaru a fost arestată și ulterior trimisă în judecată de procurorii anticorupție, pentru complicitate la dare de mită și complicitate la introducerea de telefoane mobile într-un penitenciar. La vremea aceea, se vorbea despre faptul că iubitul avocatei, Florin Rotariu, deținut în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, ar fi insistat pe lângă un gardian să-l ajute să introducă în închisoare câteva telefoane mobile și sticle cu alcool. Gardianul s-a speriat și și-a anunțat șefii care, la rândul lor, au sesizat Direcția Națională Anticorupție. Pentru serviciul adus lui Rotariu, gardianul ar fi trebuit să primească suma de 1.000 de euro și să-i aducă acestuia patru telefoane mobile în penitenciar. Avocata Scafaru a ascuns telefoanele mobile în pâine și în borcanul cu salată de boeuf. Pentru ca aparatele să treacă de controlul efectuat cu aparatură specială, acestea au fost învelite în folie se staniol. Apoi, Scafaru a înmânat pachetul și suma de bani complicelui Aurel Craiu care, la rândul lui, a plasat coletul gardianului. Din fericire, planul a fost dejucat de către procurorii DNA care intraseră deja pe fir. Pentru toate acestea, avocata Alina Mihaela Scafaru a fost condamnată de către Curtea de Apel Iași la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare după ce instanța a decis revocarea pedepsei cu suspendare. În plus, judecătorii ieșeni au decis să-i suspende dreptul de a conduce pe o perioadă de 3 ani. În latură civilă, Scafaru a fost obligată să achite 9.232,37 lei Spitalului Județean Vaslui și 497 de lei, Serviciului de Ambulanță. De asemenea, a fost obligată să plătească suma de 630 de euro unei martore chemată din Germania să depună mărturie în fața judecătorilor. La toate acestea se adaugă alți 11.000 de lei, cheltuieli judiciare. De reținut este faptul că odiseea avocatei Alina Mihaela nu a luat sfârșit, ținând cont de faptul că sentința Curții de Apel Iași nu este definitivă și aceasta poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Hi-hi, ce bine i-ai zis. Cred ca e un om complexat. Dar nici donsoara nu e usa de biserica, insa cu executare, e cam mult… Justitia in RO e in coma, plina de pseudo procurori si pseudo judecatori

 2. Titlul: „închisoare cu executare și final de carieră!”…se simte o răutate, o ura semnificativa din partea autorului – Croitoru, la adresa Scafaritei. Foloseste chiar si semnul exclamarii.
  Am observat adesea, Croitoru nu are niciodată vreun minim de empatie fata de om. Ba chiar as spune în situația de fata ca se adevereste proverbul cu vulpea care nu ajunge la struguri. Cred ca ar fi mâncat un strugure.
  Croitoru, ca om, e sub orice nivel si m-am intrebat de unde detine astfel de cronologii a faptelor, precum cele comise de Scafarita si daca e legal.
  Ca jurnalist, are veșnicele carente, de a repeta, chiar și de trei ori, aceleași idei, aceleași lucruri, pentru a supradimensiona în mod artificial o stare de fapt.
  Asta se numește „mediocritate”.
  Ca doar tot vorbim de Vremea noua!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.