spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
23-mai-2024

Un vasluian a fãcut senzatie la „Chefi la cutite”: „este cel mai puternic concurent pe baza CV-ului din istoria show-ului”

- Advertisement -

CHEF BUCÃTAR… Un tânãr originar din Vaslui a fãcut senzatie la „Chefi la cutite”. Este vorba despre Laurentiu Neamtu, un bucãtar în vârstã de 35 de ani, cu o experientã profesionalã impresionantã în restaurante renumite în lume. Acesta a gãtit un preparat si i-a dat pe spate pe cei trei chefi: muschiulet de porc cu prune uscate, învelit în prosciutto si legume de sezon blansate. „Ai gãtit corect, cu o tehnicã foarte bunã, gustos”, i-a spus Sorin Bontea. „Sunt fascinat de faptul cã ai reusit sã faci o farfurie de genul ãsta într-o orã. Adu-ti aminte toate minuturile pe care le-ai învãtat de fãcut la country club, la Robuchon si la toate astea, sã putem sã cîstigãm si noi sezonul ãsta, i-a zis Florin Dumitrescu, în timp ce i-a dat cutitul de aur. Laurentiu Neamtu s-a nãscut în Vaslui si a copilãrit pe strada Husului, însã imediat ce a terminat scoala, a plecat în strãinãtate. De patru ani de zile, s-a stabilit în Brasov, acolo unde lucreazã la un restaurant renumit.

Laurentiu Neamtu si-a început cariera de bucãtar pe când avea doar 12-13 ani si a început sã fie ajutorul în bucãtãrie al tatãlui sãu, si el bucãtar. „La 19 ani am plecat din România si am lucrat 4 ani în Cipru, la 23 de ani am lucrat în Statele Unite, 8 ani am locuit acolo si am lucrat ca bucãtar. Am plecat cu o firmã din Brasov si am ajuns la un country club din Florida. Am ajuns la pozitia de sous chef (…). Erau numai vedete, Celine Dion, Justin Bieber a fost acolo la nunti, la nunta lui Michael Jordan. Multe celebritãti se plimbã pe acolo, milionari. Am lucrat si în restaurant cu stele Michelin, am fãcut stagii la 2 si la 3 stele Michelin. Am învãtat foarte multe. În Anglia am lucrat la Joel Robuchon. Era o bucãtãrie minutioasã, cea mai minutioasã pe care am fãcut-o. Cîstigam bine, undeva la 17 lire în 2019, pe lunã fãceam cam 1800-1900 de lire. Am plecat ca sã vin în România, sotia mea era însãrcinatã si a nãscut aici. Voiam sã stau si acasã lângã pãrintii mei”, a fost mãrturisirea concurentului, care a recunoscut faptul cã, de îndatã ce a ajuns sã gãteascã în restaurante de fine dining, si veniturile sale au scãzut.

Chef Scãrlãtescu: „Laurentiu Neamtu e cel mai bun cutit de aur de pânã acum. Ca experientã, e top!”

Cutitul de aur primit îl trimite pe Laurentiu Neamtu direct în echipã, fãrã a mai trece prin lupta eliminatorie din Bootcamp. „Doar visam la acest moment: sã mi se ofere cutitul de aur. Sper sã am sansa sã gãtesc preparate cât mai plãcute pentru ei si cu un gust foarte bun”, a spus concurentul. „Ce-am prins… Am prins pestisorul de aur! Este cel mai puternic concurent pe baza CV-ului din istoria „Chefi la cutite”. Si e al meu”, a zis chef Dumitrescu, încântat de alegerea fãcutã. „Pare cã e un cutit de aur puternic”, a confirmat Sorin Bontea. „Eu cred cã e cel mai bun cutit de aur de pânã acum. Ca experientã, e top! Important este ca aceste echipe sã aibã niste lideri spectaculosi, si când spun lideri mã refer la cutitele de aur, pentru cã ei îi pot ajuta mai departe, îi pot învãta, îi pot îndruma pe ceilalti concurenti. Si atunci când ai un chef de calibrul lui Laurentiu, tot platoul are de câstigat. Gânditi-vã cam ce poate sã genereze Laurentiu în jurul lui”, a mai zis la final Scãrlãtescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Succes! Dar i-o fi fost rușine să spună ca este din Vaslui, ca n-am auzit să menționeze ceva de orașul unde s-a născut, a copilărit, a trăit o perioadă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.