2.6 C
Vaslui
31-ian.-2023

Un WC la zece elevi, ultima exigență la un liceu din Huși!

- Advertisement -
PRETENȚII… Primarul Ciupilan a explicat că DSP-ul ar fi solicitat ca, pentru obținerea avizului esențial în realizarea proiectului, să fie construit câte un WC la zece elevi.

CA SĂ VEZI!… Modernizarea unui corp de clădire aparținând Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși a necesitat de curând o majorare a costurilor investiției cu 37%. Situația i-a făcut pe unii consilieri să întrebe executivul care ar fi cauza pentru acești bani, deloc puțini, care trebuie alocați în plus, iar primarul Ciupilan a explicat că DSP Vaslui ar fi venit cu o pretenție mai… puțin obișnuită. Concret, a explicat primarul Ciupilan, DSP-ul ar fi solicitat ca, pentru obținerea avizului esențial în realizarea proiectului, să fie construit câte un WC la 10 elevi. „DSP-ul a cerut un număr enorm de WC-uri, de asta au crescut atât de mult cheltuielile”, a spus primarul.

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși

La ședința ordinară din luna octombrie, executivul local a solicitat membrilor Consiliului să aprobe indicatorii tehnico-economici actualizați pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale pentru corp clădire C1 al Colegiului Agricol Dimitrie Cantemir”, motivând că au crescut prețurile și, drept urmare, valorile sunt altele. Consiliera Cătălina Popa a vrut să știe care ar fi, mai concret, cauza acestei mojorări. „Poate ne expune cineva de ce este această creștere de 37% a valorii?”, a întrebat consiliera. Cel care a răspuns a fost primarul Ioan Ciupilan. „Vă spun eu ce spuneam și mai devreme, dar trebuie să repet, proiectul a fost făcut în baza unui Studiu de Fezabilitate acum 4 ani, contractul de finanțare s-a semnat… când s-a semnat, s-a dat termen de proiectare, tema de proiectare în proiectul pe care l-a avut mai avea și obținerea a două avize, dacă nu mai multe… Dar două avize esențiale, unul se cheama ISU, altul se cheamă DS, mai nou. Mai mult, cred, de 50% din cheltuieli sunt datorită DSP-ului, din cheltuielile neeligibile care au apărut. Au cerut un număr enorm de WC-uri… Un WC la 10 copii, ca sa ne dea avizul”, a explicat primarul Ioan Ciupilan. Unul dintre funcționarii primăriei a susținut argumentul, adăugând că „s-au modificat normativele din faza proiectului din 2018”.

„Mâine s-ar putea să vină să ne închidă Liceul „Cuza Vodă”, să nu ne mai dea niciun aviz, că nu există un WC la zece copii”

„Știu că normativele s-au modificat la toate instituțiile statului, noi suntem cei care trebuie să le punem în aplicare. Mâine s-ar putea să vină să ne închidă Liceul „Cuza Vodă”, să nu ne mai dea niciun aviz, că nu există un WC la 10 copii. Ce să fac, renunțăm sau continuăm? Aveți proiectul de hotărâre în față, se poate studia, se poate vedea creșterea, nu suntem noi, Primaria, vinovați de evolutia inflației care are loc în Romania, de la o zi la alta”, a mai spus primarul Ioan Ciupilan. În final, consilierii au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici, cu creșterea, deloc mică, de 37%, în unanimitate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.