spot_imgspot_img
15.9 C
Vaslui
09-mai-2024

VIDEO | Un șofer indisciplinat s-a luat la trântă cu polițiștii locali bârlădeni care dirijau traficul! A depus și o plângere penală pentru că a fost încătușat și vătămat la un deget!

- Advertisement -
ATITUDINE SFIDĂTOARE… Polițiștii locali bârlădeni s-au confruntat cu un șofer „de zile mari”, care i-a făcut albie de porci! Șoferul a fost încătușat!

INCREDIBIL…Poliția Locală din Bârlad s-a ales cu plângere penală, de la un șofer recalcitrant și nemulțumit că traficul este restricționat și este nevoit să aștepte în intersecții! Bărbatul de 50 de ani s-a confruntat (luptat-n.r.) cu polițiștii locali chiar în centrul Bârladului! Șoferul i-a sfidat pe polițiștii care dirijau traficul, probabil că i-a și „cadorisit” cu vreo înjurătură, iar polițiștii l-au scos forțat din cabina mașinii, și l-au încătușat! După care l-au dus la sediul Poliției Bârlad unde acesta a fost amendat. Poliția locală a depus o plângere împotriva șoferului pentru ultraj, iar acesta, la rândul său, a depus și el o plângere împotriva celor doi polițiști locali, deoarece l-au încătușat și i-au vătămat un deget de la mâna stângă! „Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Bârlad, cu privire la faptul că, în aceeași zi, pe 18 iulie la ora 13.30, ar fi fost imobilizat și încătușat de către un echipaj al Poliției Locale, fiindu-i provocat un traumatism la nivelul unui deget al mâinii stângi”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În municipiul Bârlad, traficul este restricționat din cauza unor lucrări de refacere și modernizare a străzilor. „În scopul prevenirii evenimentelor rutiere, în care ar putea fi implicați conducătorii auto ori pietonii, poliția locală a primit misiunea de a dirija traficul rutier în principalele intersecții, în special în acele intervale de timp în care se înregistrează valori ridicate ale circulației autovehiculelor. În domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală asigură fluența circulației pe drumurile publice din raza teritorială de competență, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor conferite de lege în domeniul circulației pe drumurile publice”, a precizat Vasile Chelaru, șeful Poliției Locale Bârlad.

Șoferi, pietoni și tupeiști! Plus polițiști locali!

În ziua de 18 iulie a.c., ora 13.40, la intersecția străzilor Republicii – Constantin Hamangiu și Marcel Guguianu, trei polițiști locali executau misiunea de dirijare a circulației. Unul dintre aceștia lua măsuri pentru ca pietonii să traverseze în siguranță strada Republicii, dinspre Banca Comercială către Hotel „Premier” și invers, în timp ce ceilalți asigurau traversarea autoturismelor și autocamioanelor de tonaj greu de pe strada Marcel Guguianu către strada Constantin Hamangiu ori Republicii.

„În timp ce pietonii erau angajați în traversare, soferul unei autoutilitare nu a respectat semnalul polițistului local de a opri și de a acorda prioritate de trecere acestora, i-a adresat injurii și cuvinte jignitoare și s-a deplasat către intersecție. De această dată alt polițist local i-a solicitat să oprească și să acorde prioritate autovehiculelor care se deplasau dinspre strada Marcel Guguianu. Conducătorul auto a continuat cu injuriile și amenințările și a refuzat să prezinte documentele de identitate și să elibereze intersecția. Mai mult de atât, cu partea din față a autoutilitarei l-a împins pe polițistul local aflat în timpul serviciului, afirmând că, dacă nu ar fi purtat uniforma de serviciu, ar fi arătat ce este capabil să facă. Observând comportamentul conducătorului auto, au intervenit ceilalți doi polițiști locali, care și-au declinat calitatea și au cerut, la rândul lor, actele de identitate, atenționându-l că vor folosi forța pentru a lua măsurile legale. Ca urmare a agresivității verbale și fizice manifestate de conducătorul auto, polițiștii locali au procedat la imobilizarea și încătușarea agresorului. În timpul intervenției a ajuns la locul evenimentului o autospecială a poliției naționale. Polițiștii locali au beneficiat de sprijinul unui agent de poliție, care a condus pe cel imobilizat cu autospeciala la sediul Poliției municipiului Bârlad, în vederea identificării. C.E.S., de 50 de ani, a fost sancționat cu amendă pentru refuzul de a prezenta datele de identificare la solicitarea justificată a polițiștilor locali cât și pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare. A fost sancționat cu amendă în baza HCL nr. 22/2002 pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor locali. De asemenea, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, a precizat Vasile Chelaru, șeful Poliției Locale Bârlad.

Și șoferul încătușat a făcut plângere penală… pentru agresiune!

„La data de 18 iulie 2023, ora 14.30, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu privire la faptul că, în aceeași zi, la ora 13.30, ar fi fost imobilizat și încătușat de către un echipaj al Poliției Locale Bârlad, fiindu-i provocat un traumatism la nivelul unui deget al mâinii stângi. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând a fi efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și dispunerea măsurilor legale”, a precizat inspectorul principal de poliție, Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Prost ești și prost vei muri tov.Chelaru ,oricum puți ca un căcat de prost ce ești, noroc că te mai limbeste marii bețivani, Popa, Rîpan ,Barabaș, Carp și prostul de Lăcustă devenit Gălățeanu.

  2. Garcea ăștia locali stau la coltla pinda ca vorba aia….. muskii lor de la creier…… carte nu prea știe… . Ca ei muncesc ….. ei nu gândesc…. niște marafeti sepkati….. și inkurelati…… care nu au scoala multa…. ca deh…… sint dobitoci ….. pentru sistem……. și sunt dauna totala ….. pentru lume….. acești academicieni …… turnați la apelul bocancilor….. mercenari la forjă…. în 3 skimburi….au fost ăștia înainte de 90… ..delta force… . În varianta cascadorii risului……și a plânsului…
    I

  3. Din toate postarile rezulta frustrarea unora fata de unii politisti locali. Poate ca au/nu au dreptate.Dar despre fapta soferului nici o atitudine. Probabil ca e spectaculoasa impotrivirea unui participant la trafic atunci cand nu respecta semnele si cerintele agentului de circulatie,chiar daca pune in pericol siguranta pietonilor care la un moment dat traverseaza strada sau impiedica buna desfasurare a traficului.Pentru a stopa asemenea manifestari injurioase care tulbura ordine publica, instanta trebuie sa aplice cele mai severe masuri prevazute de lege pentru faptele savarsite de acest sofer cu mentalitate retrograda.

  4. Milițianul de CHELARU, nu a fost arestat de deștept ce era în miliție, abuzuri, abuzuri și încălcări ale legii.
    Fratele meu dute la pensie că te arestează din nou și mori de înimă rea nu de cancer îngâtit.

  5. Retardaților de Chelaru interpretează Legea după cum gândește el, dar dacă ar citi art.7 lit .f din Legea 155/ 2010, legal ar întra toți în pușcărie, dacă un judecător obiectiv ar analiza acel articol.

    • ART. 7 În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii: a) asigură fluenţa circulaţiei pe drumurile publice din raza teritorială de competenţă, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuţiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulaţiei pe drumurile publice; b) verifică integritatea mijloacelor de semnalizare rutieră şi sesizează nereguli constatate privind funcţionarea semafoarelor, starea indicatoarelor şi a marcajelor rutiere şi acordă asistenţă în zonele unde se aplică marcaje rutiere; c) participă la acţiuni comune cu administratorul drumului pentru înlăturarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsoare abundentă, viscol, vânt puternic, ploaie torenţială, grindină, polei şi alte asemenea fenomene, pe drumurile publice; d) participă, împreună cu unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române, la asigurarea măsurilor de circulaţie ocazionate de adunări publice, mitinguri, marşuri, demonstraţii, procesiuni, acţiuni de pichetare, acţiuni comerciale promoţionale, manifestări cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, după caz, precum şi de alte activităţi care se desfăşoară pe drumul public şi implică aglomerări de persoane; e) sprijină unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române în asigurarea măsurilor de circulaţie în cazul transporturilor speciale şi al celor agabaritice pe raza teritorială de competenţă; f) acordă sprijin unităţilor/structurilor teritoriale ale Poliţiei Române în luarea măsurilor pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului; g) asigură, în cazul accidentelor soldate cu victime, paza locului acestor accidente şi ia primele măsuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor şi a făptuitorilor şi, dacă se impune, transportul victimelor la cea mai apropiată unitate sanitară; h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar; i) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule; j) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală; k) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia în zona pietonală, în zona rezidenţială, în parcuri şi zone de agrement, precum şi pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semnul internaţional pentru persoanele cu handicap; l) aplică prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale; m) cooperează cu unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române pentru identificarea deţinătorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a staţionării neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public,

      Daca citeai si litera a vedeai ca au dreptul de oprire cand fluidizeaza traficul rutier si nu numai atat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.