spot_img
spot_imgspot_img
11.8 C
Vaslui
16-mai-2024

Lovitură pentru mafia buletinelor din Vaslui: s-a limitat numărul persoanelor domiciliate în aceeași locuință!

- Advertisement -
MODIFICĂRI… Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Național de Evidență a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă.

OFICIAL… Camera Deputaților a adoptat miercuri o propunere legislativă ce aduce modificări legate de evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români. Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Național de Evidență a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă. Limita nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse. Prin familie extinsă se înțelege titularul dreptului locativ, soțul, soția acestuia, rudele titularului și cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, prevede proiectul. Este arhicunoscut faptul că în ultimii ani, în Vaslui s-a deschis o adevărată „fabrică de buletine” pentru cetățenii de peste Prut, iar în ultimii ani, în municipiul reședință de județ au fost „înmatriculați” peste 80.000 de moldoveni. Câteva mii de persoane locuiesc în 2-3 apartamente, o situație strigătoare la cer. 

“Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Național de Evidență a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă. Limita nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse. Prin familie extinsă se înțelege titularul dreptului locativ, soțul, soția acestuia, rudele titularului și cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, prevede proiectul. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă de la 75 lei la 150 lei.

Schimbarea domiciliului devine mult mai flexibilă

Cei care găzduiesc alte persoane care nu au înscrise în actul de identitate adresa la care locuiesc efectiv, după trecerea termenelor prevăzute, vor avea obligația de a se prezenta împreună cu acestea la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul, în vederea exprimării consimțământului de primire în spațiu, cu excepția cazurilor în care persoanele locuiesc în interesul serviciului sau în scop turistic. În textul în vigoare, această obligație este stabilită în cazul în care persoanele găzduiesc alte persoane, în mod neîntrerupt, pe o perioadă mai mare de 30 de zile. De asemenea, deputații au mai stabilit că persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate vor fi obligate ca, în termen de 15 zile de la mutare, să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței și să ceară înscrierea în cartea de imobil. În textul actual, persoanele care își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința sunt obligate doar să ceară în acest termen înscrierea în cartea de imobil la noua locuință.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Raul este beat la servici și nu-l vede nici un sef. Romanescu Daniel de la bl.32 intra prin birouri că la el acasă și sta cu Raul toată ziua parca este angajat acolo. Aproape toți angajații baga moldovenii in față și le fac cărțile de identitate repede.

  2. Ai belit pula Raul ,prostul satului și al universului cel mai prost combinator de buletine pentru moldoveni . Un bou cu ochi ,bețiv . La fel și țiganii de pe avântului

  3. Amendă de la 75 la 150 de lei?!?! Pe bune? Și asta, bineînțeles, dacă cineva și-ar dori să-i amendeze. Dacă nu… va rămâne scroafa moartă în păpușoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.