spot_img
spot_imgspot_img
11.4 C
Vaslui
17-mai-2024

S-a facut lumina in proiectul Aquavas!

- Advertisement -

Primul scandal a trecut pe la CNSC

DECIZIE… Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a respins, cum era de asteptat, contestatia depusã de o firmã din Suceava, care prin actiunile sale a blocat proiectul de modernizare a retelelor de apã si canalizare din tot judetul, proiect de 100 milioane de euro. Cel mai mare proiect de modernizare a retelelor de apã si canalizare si de realizare a unor noi statii de epurare continuã, însã întârzierile depãsesc o lunã de zile. Nu se stie ce a urmãrit firma din Suceava, atunci când a blocat proiectul, însã conducerea Consiliului Judetean si cea a Aquavas vor sã grãbeascã procedurile de licitatie, având în vedere termenele scurte prevãzute de UE pentru întregul proiect.

CNSC a publicat pe site-ul propriu decizia care face luminã în scandalul licitatiei pentru asistentã tehnicã, pentru mega proiectul de 100 de milioane de euro. La finele lunii aprilie, cu câteva zile înainte de Paste, o firmã din Suceava a blocat întregul proiect, depunând o contestatie cel putin ciudatã. „Prin contestatia nr. 11 din 26.04.2013, transmisã prin fax, înregistratã la C.N.S.C. cu nr. 14033 din 26.04.2013, depusã de S.C. BLOOM PROJECT CONSULTING S.R.L., cu sediul în Suceava, b-dul 1 Decembrie 1918 nr. 10, judetul Suceava, având C.I.F. RO 14412699, reprezentantã legal prin d-na Nicolovici Mihaela, împotriva clarificãrilor nr. 6 si 8, ambele publicate în SEAP la data de 19.04.2013, de cãtre S.C. AQUAVAS S.A., cu sediul în Vaslui, str. Stefan cel Mare nr. 70, parter, judetul Vaslui, în calitate de autoritate contractantã, în cadrul procedurii de atribuire, prin licitatie deschisã, a contractului de achizitie publicã de servicii, având ca obiect „Asistentã tehnicã pentru managementul proiectului, proiectarea si supervizarea lucrãrilor pentru proiectul „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apã, a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare în aglomerãrile Vaslui, Bârlad, Husi, Negresti din judetul Vaslui” (…) se solicitã anularea procedurii de atribuire. Totodatã, contestatoarea a solicitat suspendarea procedurii de atribuire pânã la solutionarea contestatiei. În baza documentelor depuse de pãrti, CONSILIUL NATIONAL DE SOLUTIONARE A CONTESTATIILOR DECIDE: Respinge, ca nefondatã, contestatia formulatã de cãtre S.C. BLOOM PROJECT CONSULTING S.R.L., cu sediul în Suceava, b-dul 1 Decembrie 1918 nr. 10, judetul Suceava, în contradictoriu cu S.C. AQUAVAS S.A., cu sediul în Vaslui, str. Stefan cel Mare nr. 70, parter, judetul Vaslui. Respinge cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulatã de cãtre contestatoare, ca rãmasã fãrã obiect. Dispune continuarea procedurii de atribuire. Obligatorie. Împotriva prezentei decizii, se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis conducerea CNSC.

Cum a fost blocat mega-proiectul de la Aquavas

Pe 14 mai, la sediul Aquavas din Vaslui urma sã se tinã o licitatie pentru asistenta tehnicã si managementul celui mai mare proiect din istoria judetului Vaslui, de 100 de milioane de euro, pentru reabilitarea retelelor de apã-canal si statii de epurare din tot judetul. Licitatia s-a blocat, în ultimele zile de depunere a contestatiilor, dupã aparitia unei contestatii ciudate formulatã de o firmã din Suceava, Bloom Project Consulting SRL, care a fãcut tot ce era posibil pentru a întârzia cât mai mult desfãsurarea proiectului. Practic, firma suceveanã a blocat licitatia contestând rãspunsul pe care Aquavas l-a dat unei alte firme interesate, procedurã care nu s-a mai întâlnit acum în istoria licitatiilor din acest judet. Sapte firme au cumpãrat în martie si aprilie caietul de sarcini a licitatiei tinutã de Aquavas, printre care si firma Bloom Project Consulting SRL Suceava. Licitatia a fost anuntatã pe SEAP în data de 19 martie a.c., iar conditia pentru câstigarea acesteia era pretul cel mai mic, functie de conditiile impuse de autoritatea contractantã. Mai toate firmele care au cumpãrat caietul de sarcini, printre care si Bloom Project Consulting, au solicitat clarificãri, cum este si normal. Printre acestea si o firmã din Bucuresti, care primeste un rãspuns cât se poate de „pasnic”, legat de respectarea legalitãtii si a unor cerinte impuse de licitatie. Firma din Suceava, în mod bizar, vede rãspunsul dat cãtre concurentul din Capitalã si face un gest uimitor: înainteazã contestatie la Comisia Nationalã pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), pe baza rãspunsului dat unei alte societãti! Pânã la urmã, licitatia continuã, însã întârzierile sunt de mai bine de o lunã de zile. Cine rãspunde pentru aceastã întârziere nejustificatã? Vom afla în perioada imediat urmãtoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.